Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Sobota 15. června 2024  |  Svátek má Vít
Bez reklam

Nadýchal skoro pět promile a nedal se vzbudit, další ochmelka poničil zaparkované auto

Namol opilý muž usnul na lavičce na rušné Americké třídě v Plzni. Hlídka strážníků s ním musela notně lomcovat, aby se vůbec probral. Dechová zkouška u něj ukázala na neuvěřitelných 4,45 promile. Mnohem hbitější byl pod vlivem alkoholu jiný ochmelka, který si vybil zlost na zaparkovaném autě.

Bylo deset hodin dopoledne a hlídka strážníků zrovna řešila skupinku osob, která obtěžovala kolemjdoucí. „Skupinu se podařilo umravnit a vykázat z místa, ale na lavičce zůstal ležet poslední z návštěvníků, se kterým se nedalo hnout. Strážníkům tolik známý čtyřiačtyřicetiletý muž byl tak opilý, že probudit se ho podařilo až na několikátý pokus a díky svému stavu nebyl schopen se podrobit ani dechové zkoušce,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Jelikož muž stále nereagoval, přijeli na místo zdravotníci. Ti nakonec potvrdili, že je schopen pobytu na záchytce. „U muže se podařilo následně provést dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 4,45 promile,“ doplnila Schliková.

Daleko agresivněji si počínal pětačtyřicetiletý muž, který se potácel ulicí Ke Kukačce. Do oka mu tam padl osobák, na kterém si vylil zlost. Jeho řádění si všimli svědci a zalarmovali strážníky. „Na dotaz hlídky, jaké jsou důvody k tomu, aby ničil cizí majetek, dotyčný jen mávl rukou a dál se s hlídkou odmítal bavit. Dechová zkouška u muže ukázala 2,29 promile,“ uvedla policistka.

Na zaparkovaném autě muž poškodil pravý i levý stěrač, anténu na střeše i obě zpětná zrcátka. „Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána také hlídka státní policie, která celou záležitost přenechala strážníkům k dořešení v rovině přestupku. Opilec byl následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici a jeho jednání bude dál projednávat správní orgán,“ uzavřela Schliková.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilci, agresivní opilec, poškodil zaparkované auto, záchytná stanice, protialkoholní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadýchal skoro pět promile a nedal se vzbudit, další ochmelka poničil zaparkované auto  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.