Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Ve vazbě je muž, který pod vlivem drog bezdůvodně pobodal řidiče. Ten předtím na ozbrojence upozornil policii

Ve vazbě už skončil šestatřicetiletý muž, obviněný z pokusu o vraždu za ozbrojený útok v Rokycanech. Rozhodl o tom soud, informovala v sobotu policie na síti X. Útočník pod vlivem drog napadl ve středu nožem bezdůvodně na třiadvacetiletého řidiče a pobodal ho. Vážně zraněného muže transportovali záchranáři do nemocnice. Pachatele zadrželi policisté bezprostředně po útoku.

Incident se stal 15. května ve 22:30. „Policisté přijali na tísňové lince 158 oznámené mladého muže, že jede v Rokycanech v osobním vozidle a že spatřil muže, který drží v obou rukou nůž. Tento muž pak jeho vozidlo zpozoroval, šel k němu a otevřel dveře. Na řidiče zcela bez zjevného důvodu, bez varování a s vědomím, že ho může usmrtit, opakovaně zaútočil nožem,“ popsala útok policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Šestatřicetiletý útočník cílil na horní polovinu těla a způsobil třiadvacetiletému muži bodná poranění v oblasti hrudníku. Následně se dal na útěk. „Rokycanští policisté ho pronásledovali, dostihli a za pomoci donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě. Podezřelý se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek však měl pozitivní výsledek, a to na THC a amfetamin,“ doplnila Brožová.

Zraněného mezitím převezla záchranka do nemocnice. Případ si přezvali kriminalisté. „Ti následně zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda spáchaného ve stádiu pokusu,“ uzavřela mluvčí.

Vražedných útoků v regionu přibývá

Rokycanská událost je letos pátým případem vraždy nebo pokusu o vraždu, který kriminalisté v Plzeňském kraji vyšetřují. Všechny případy policie objasnila a podezřelé poslaly soudy do vazby.

Zatím posledním případem byla minulý týden vražda mezi partnery z komunity plzeňských bezdomovců. Sedmatřicetiletý muž podle policie za bílého dne pobodal svou partnerku v sadovém okruhu v centru města. Žena o den později zemřela v nemocnici. V dubnu policie obvinila z pokusu o vraždu šestatřicetiletého cizince, který je podezřelý z toho, že na jednom z parkovišť ve Folmavě na Domažlicku u hranic s Německem pobodal dva muže. Ve vazbě je také jednadvacetiletá žena, kterou policisté obvinili z toho, že nožem zavraždila v Klatovech seniora, přítele její babičky. V únoru policie obvinila dva cizince podezřelé z napadení dalšího cizince na ubytovně v Plzni. Šestačtyřicetiletá žena byla obviněna z pokusu o vraždu a třiatřicetiletý muž z ublížení na zdraví.

Loni počet vražd a pokusů o ně v kraji meziročně výrazně vzrostl. Zatímco v roce 2022 kriminalisté vyšetřovali v kraji sedm vražd nebo pokusů o vraždu, loni to bylo za celý rok 13 případů, čtyři byly dokonané vraždy, ostatní ve stadiu pokusu. Všechny policie objasnila. Několik vražd nebo pokusů o vraždu se stalo mezi cizinci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky vazba, skončil ve vazbě, pokus o vraždu, napadení, pobodání, útočník s nožem, zfetovaný muž, zfetovaný útočník, napadl řidiče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vazbě je muž, který pod vlivem drog bezdůvodně pobodal řidiče. Ten předtím na ozbrojence upozornil policii  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.