Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zátarasem z kamionu zastavili čeští policisté cizince s vozem BMW. Přes hranici ujížděl před německou policií

, aktualizováno 23. dubna 2024, 10:02

Až pomocí zátarasu, vytvořeného na silnici z kamionu, zastavili policisté na Klatovsku ujíždějícího pachatele v luxusním automobilu značky BMW. Toho pronásledovali nejprve němečtí policisté na území SRN. Po překročení česko-německé hranice se do divoké honičky zapojili i čeští policisté. V akci byl také policejní vrtulník.

„V pondělí ráno pronásledovali němečtí policisté řidiče osobního vozidla tovární značky BMW, který nerespektoval jejich pokyn k zastavení a začal jim ujíždět směrem ke státní hranici. Po jejím překročení na hraničním přechodu Všeruby se do pronásledování zapojilo i několik českých policejních hlídek i policejní vrtulník,“ popsala mimořádnou událost mluvčí policie Iva Vršecká.

Hluboko ve vnitrozemí na silnici I/22 u obce Bezděkov na Klatovsku vytvořili policisté zátaras, ke kterému využili nákladní vozidlo. To stálo přes celou šíři komunikace a bránilo v průjezdu. „Jelikož pronásledovaný řidič nemohl pokračovat v jízdě po této silnici, sjel na účelovou pozemní komunikaci, kde havaroval a z vozidla utekl. Po několika minutách byl vypátrán a následně zadržen policisty z obvodního oddělení Kdyně. Bylo zjištěno, že se jedná o sedmatřicetiletého cizince,“ popsala zásah i dopadení pachatele policejní mluvčí. 

Klatovští kriminalisté ve spolupráci s německými policisty zjistili, že zadržený muž řídil vozidlo BMW, které bylo odcizené u města Stuttgart ve Spolkové republice Německo. „V současné době je cizinec umístěn v policejní cele. Kriminalisté předají spisový materiál k dalším procesním úkonům na krajské státní zastupitelství. Ve hře je vzetí cizince do vazby a vydání evropského zatýkacího rozkazu," aktualizovala v úterý informace k případu mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Policisté mají oprávnění vyžádat věcnou a osobní pomoc od osob podle zákona o Policii ČR, a to při plnění konkrétního úkolu. Fyzická osoba je povinna požadovanou pomoc poskytnout a současně jí za poskytnutí takovéto pomoci náleží peněžní náhrada, kterou posléze poskytuje Ministerstvo vnitra ČR. Následně jsou vyplacené náklady vymáhány po viníkovi (tj. řidiči ujíždějícího vozidla).

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, ujíždějící automobil, přeshraniční pronásledování, německá policie, zátaras na silnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zátarasem z kamionu zastavili čeští policisté cizince s vozem BMW. Přes hranici ujížděl před německou policií  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.