Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Škodu za 10 milionů korun způsobil požár ve firmě na výrobu plastových dílů do aut

Jedenáct jednotek hasičů zasahovalo v noci u požáru ve firmě na Klatovsku. Hořela tam skladovací hala společnosti Novares, která se soustředí na výrobu plastových dílů pro interiéry aut. Kvůli rozsahu vyhlásilo operační středisko druhý stupeň požárního poplachu. Předběžnou škodu vyšetřovatel odhadl na deset milionů korun. Při události nikdo neutrpěl zranění.

K požáru došlo v neděli v noci v expedičním skladu v Janovicích nad Úhlavou. „Oheň zasáhl prostor zhruba 20 x 20 metrů. Požár poškodil nabíjecí stanici pro vysokozdvižný vozík a několik desítek palet se zbožím. První zasahovala místní dobrovolná jednotka. Zasahovali jsme v dýchací technice. Škoda je předběžně 10 milionů korun. Příčina je v šetření," uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Po našem příjezdu na místo události už tam zasahovaly tři jednotky. My jsme vyčkali na pokyn velitele zásahu. Po chvíli byli čtyři členové v dýchací technice nasazeni na vytvoření útočného proudu do vnitřku haly. Po celou dobu, dokud se skladovací hala neodvětrala, tak jsme hasili skrytá ohniska, která se neustále objevovala,“ popsali náročný zásah hasiči z nedalekého Nýrska na svých sociálních sítích.

Zásah trval několik hodin. Poslední jednotky z místa odjížděly po deváté hodině ráno. Do akce nastoupili jak profesionální, tak dobrovolní hasiči. Případ si převzala policie. 

Firma Novares se s rozsáhlým požárem potýkala také loni v Žebráku na Berounsku. Požár tam vypukl v pondělí 14. srpna, hasiči ho likvidovali 50 hodin. Škoda byla podle policie 1,8 miliardy korun, v Česku čtvrtá nejvyšší od roku 1990. Událost nepříznivě ovlivnila výrobu v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, jíž Novares CZ Zebrak dodával díly. V automobilce kvůli tomu byla téměř čtyři týdny neplánovaná odstávka výroby. Zdroj: ČTK

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Nýrsko

Štítky požár, požár výrobní haly, požár skladu, rozsáhlý požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodu za 10 milionů korun způsobil požár ve firmě na výrobu plastových dílů do aut  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.