Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Soudce poslal do vazby litevského řidiče kamionu. Při bitce na parkovišti se pokusil zavraždit dva kolegy z Ukrajiny

Do vazby poslal soudce šestatřicetiletého litevského řidiče kamionu, který v sobotu večer pobodal na odstavném parkovišti na Domažlicku dva ukrajinské kolegy. Oba řidiči kamionů utrpěli při útoku velmi těžká zranění a vrtulník záchranné služby je transportoval do nemocnice v Plzni. Násilný trestný čin vyšetřují krajští kriminalisté jako dvojnásobný pokus vraždy.

„Při dnešním vazebním jednání soud rozhodl, že obviněný muž bude stíhaný vazebně,“ informovala v úterý mluvčí policie Dagmar Brožová. Cizinec byl už v neděli obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu. Důvodem krvavé bitky na parkovišti kamionů před hraničním přechodem Folmava měly být odlišné názory cizinců na válku na Ukrajině.

„Dne 6. dubna 2024 ve večerních hodinách jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení o fyzickém napadení a zranění dvou mužů, ke kterému došlo na jednom z parkovišť v obci Folmava na Domažlicku. Na místo se dostavilo několik hlídek policie, záchranná služba, hasiči a krajští kriminalisté. Podle prvotních informací se mělo jednat o konflikt mezi třemi muži ve věku 42, 40 a 36 let, jenž měl vyústit až ve fyzické napadení, při kterém nejmladší z nich způsobil starším dvěma mužům závažná bodná poranění. Oba zranění byli letecky transportováni do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Bezprostředně po činu policisté na místě zadrželi podezřelého muže,“ uvedl už v neděli mluvčí policie Barbora Šmaterová.

„Na místě zasahovali záchranáři z výjezdové skupiny z oblasti Domažlice a letecká záchranná služba. Dva muži ve věku přibližně 40 let utrpěli středně těžké až těžké zranění bodnořezného charakteru. Oba byli leteckou záchrannou službu transportováni na Emergency do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky

Štítky pokus o vraždu, vazba, potyčka mezi řidiči, bodnořezné zranění, rvačka kamioňáků, řidiči kamionů, letecká záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soudce poslal do vazby litevského řidiče kamionu. Při bitce na parkovišti se pokusil zavraždit dva kolegy z Ukrajiny  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.