Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Účastník tuningového srazu se vybodoval příliš rychlou jízdou ulicemi města, další museli uhradit staré pokuty

, aktualizováno 8. dubna 2024, 15:50

Milovníci tuningu a burácejících motorů si dali tradiční dostaveníčko na okraji Plzně. Nejprve se vyznavači upravených aut shromáždili u obchodního centra v Písecké ulici. Asi po dvou a půl hodinách se účastníci přesunuli na parkoviště u obchodního centra na Rokycanské ulici.

„Strážníci ve spolupráci s policisty pečlivě průběh celého srazu monitorovali. Při akci strážníci zjistili přes tři desítky dopravních přestupků, na pokutách rozdali přes 22 tisíc korun. Převážně se jednalo o přestupky porušení zákazu vjezdu,“ informovala v pondělí mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

K akcím podobného typu samozřejmě neodmyslitelně patří i rychlá jízda, kterou si někteří řidiči nemohou odpustit. „Jeden z motoristů se Nepomuckou ulicí řítil rychlostí 97 km v hodině. Dopravní přestupek s ním dořeší správní orgán. Očekávat může tučnou pokutu, šest připsaných bodů do karty řidiče a taky si pár měsíců nezařídí,“ doplnila mluvčí Pužmanová.

A jak zhodnotila celou akci Policie ČR? „Sraz se ani tentokrát neobešel bez protiprávního jednání a policisté kromě běžných pokut řešili i omezení technické způsobilosti vozidel. Sedmi řidičům byla ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu omezena technická způsobilost vozidla na dobu 30 dní, protože na vozidlech byly zjištěny vážné závady. Jednalo se například o nesprávné rozměry pneumatik, příliš zatmavená skla či neschválené díly pro provoz (spojlery, výfuky, podsvícený podvozek apod.). Tito řidiči musí závady odstranit a projít prohlídkou ve stanici technické kontroly. Až poté bude technická způsobilost vozu obnovena,“ vysvětlil mluvčí policie Ondřej Hodan.

U jednoho řidiče pak došlo k omezení technické způsobilosti z důvodu nesplnění limitů při mobilním měření emisí. Odhaleno bylo i šest řidičů, kteří neměli uhrazené pokuty za své předchozí přestupky v celkové výši 55 600 korun. Většina z nich dlužné částky na místě zaplatila, nicméně jeden řidič nebyl schopen svůj dluh na místě uhradit. Tomu tak policisté museli zadržet registrační značky od vozidla a dostane je zpět až po zaplacení celé částky.

Při měření rychlosti bylo zjištěno několik desítek porušení nejvyšší dovolené rychlosti a ve třech případech bylo překročení tak výrazné, že řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz. Dalšími prohřešky byl například nesprávný způsob předjíždění, nesprávný způsob jízdy, nepoužití bezpečnostních pásů nebo držení mobilního telefonu za jízdy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky tuningový sraz, rychlá jízda, přišel o body

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účastník tuningového srazu se vybodoval příliš rychlou jízdou ulicemi města, další museli uhradit staré pokuty  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.