Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Podvodníci opět vyluxovali statisíce korun z účtů svých obětí. Nejčastěji lidi okradou fíglem při prodeji zboží

Statisíce korun vyluxovali podvodníci z účtů čtyř poškozených osob, žijících na území Plzeňského kraje. Pachatelé ke svému jednání použili oblíbené triky na internetu a na sociálních sítích. Opět úřadoval falešný bankéř, ale k nejvíce podvodům tentokrát došlo při prodeji zboží.

„Legenda je vždy stejná. Podvodník osloví poškozeného s tím, že má zájem o nabízené zboží a domluví se spolu na zaslání zboží prostřednictvím přepravní společnosti. Pachatel poté pošle poškozenému internetový odkaz, kde poškození vyplní své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví a obdržené SMS kódy,“ říká mluvčí policie Michaela Raindlová.

Podobné je to i u případů, kdy poškozenému přijde SMS zpráva, která se jeví jako sdělení společnosti nabízející listovní a doručovací služby. „Ve zprávě je uvedeno, že nelze doručit balík a je zapotřebí nahrát správné dodací údaje do zaslaného internetového odkazu, kde je mimo jiné zapotřebí vyplnit veškeré údaje k platební kartě poškozeného a to včetně CVC kódu,“ vysvětluje policejní mluvčí.

Pokračování těchto dvou příběhů je vždy stejné. Z bankovních účtů poškozených začnou odcházet neoprávněné platby a ten tak mnohdy přijde o své celoživotní úspory. Poškozenými jsou v těchto případech tři ženy a jeden muž, kteří přišli celkem o 300 tisíc korun.

Dalším případem podvodného jednání se zabývají kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň. Jedná se o případ takzvaného „Falešného bankéře“. „Starší ženu kontaktoval na konci března letošního roku dosud neznámý muž, který vystupoval jako zaměstnanec jedné bankovní společnosti. Ženě sdělil, že došlo ke zneužití její bankovní identity a někdo si jejím jménem sjednal úvěr. Dále poškozené „poradil“, aby vybrala všechny peníze ze svého účtu a vložila je pomocí aplikace, kterou si nainstalovala, do bitcoinmatu. Poškozená tak přišla o 665 tisíc korun,“ uvedla Michaela Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvodníci, falešný bankéř, prodej zboží, internetový podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci opět vyluxovali statisíce korun z účtů svých obětí. Nejčastěji lidi okradou fíglem při prodeji zboží  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.