Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Majitel nelegální herny si nedá pokoj. Když mu celníci zabaví automaty, pořídí si nové. A zase o ně přijde

Nelegální hrací automaty, padělky značkového zboží, elektronických cigaret a litry nezdaněného alkoholu odhalili při svých kontrolách celníci na území Plzeňského kraje. Kontroly se uskutečnily nejen na tržnicích, ale i v kamenných obchodech.

„V jedné z klatovských provozoven zadrželi celníci dalších šest kusů nelegálních automatů, pro které nebylo vydáno povolení Ministerstva financí ČR. Tuto provozovnu zkontrolovali celníci již několikrát, právě pro stále se opakující porušování zákona. V dalším případě odhalili podobné technické zařízení, které se nacházelo v jednom obchodním řetězci,“ informovala Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Nelegální herna, se kterou mají celníci opakovaně co do činění se nachází v Klatovech, které mají vydanou zákazovou vyhlášku na provozování hazardu. V minulosti už tam celníci zabavovali výherní automaty. Provozovatel podniku pro ztížení odebrání herních zařízení automaty pevně přišrouboval k podlaze. Celníci tehdy museli použít brusky k odstranění spojovacích šroubů, aby bylo možné herní zařízení odebrat. Za porušení zákona o hazardních hrách mohou celní úřady ve správním řízení uložit provozovateli nelegálních herních zařízení pokutu až do výše 50 000 000 korun. 

V oblasti kontrol zaměřených na duševní vlastnictví zadrželi celníci v Plzeňském kraji od začátku roku téměř tři tisíce kusů padělků v úhrnné hodnotě originálních výrobků dosahující téměř 10 milionů korun. Převážně se jednalo o oblečení, kabelky, elektroniku, parfémy, hračky, hrací karty a další zboží napodobující výrobky světoznámých značek. „Opětovně jsme se setkali i s padělky nudlí a rýžového papíru a neméně zajímavými padělky elektronických cigaret,“ konstatovala mluvčí Kašparová.

Dále celníci v provozovnách objevili nezdaněné, ale i neznačené lihoviny. Zajištěno bylo v prvních měsících roku téměř 20 litrů neznačených lihovin neznámého původu. Podle lahví se jednalo o domácí výrobu. Zdanění vybraných výrobků nebylo prokázáno u 135 litrů lihovin, 630 litrů piva a 126 litrů šumivého vína.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Plzeňský kraj

Štítky nelegální automaty, zákaz hazardu, hrací automaty, Celní úřad, padělky zboží, padělky, nekolkovaný alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Branislav Hornak

Ale jinak - zvláštní. Drbna nenapíše o svinstvu na klatovském dopravním inspektoráte - protože to prý nespadá pod jejich oblast, a hele, jde li o majitele herny - už to v jejich oblasti je !

Sobota, 9. března 2024, 20:27Odpovědět

Branislav Hornak

Chce to pokračování článku. Kolik dostal první pokutu, kdo ji vyrubil a jestli byla v plné výši zaplacena - asi se toho ujmu :)

Sobota, 9. března 2024, 20:25Odpovědět

Jiří Bílý

A co se děje těmi zabavenými přístroji? Nevrací se náhodou za malou úplatu pořád dokola do herny?

Sobota, 9. března 2024, 13:34Odpovědět

Čestmír Honipírko

Můžou udělit pokutu 50 mega a využily toho?

Sobota, 9. března 2024, 10:23Odpovědět

Majitel nelegální herny si nedá pokoj. Když mu celníci zabaví automaty, pořídí si nové. A zase o ně přijde  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.