Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pes sežral maso prošpikované hřebíky a zemřel, neznámá osoba hází otrávené návnady na zahrady u domů

Naprosto nepochopitelně se zachoval dosud neznámý pachatel, který na zahradu u domu v Dobřanech na jižním Plzeň nastražil otrávenou návnadu. Maso plné drobných hřebíků pozřela fenka psa, která později bohužel zemřela. Návnady se objevily také u sousedů. Město varuje obyvatele, aby byli obezřetní. Případem se již zabývá policie.

„V našem městě obchází travič, který přes plot hází maso naplněné miniaturními hřebíky. Asi tomuto individuu nedochází, že na zahradách se pohybují kromě zvířat i naše děti. A jelikož se i u sousedů objevily na trávníku pohozené řízky, je to naprosto úmyslný čin ,,něčeho ",co má chorou mysl, nezvladatelný vztek, promyšlené jednání, když si s tím dává takovou práci,“ napsala na sociální sítě Kateřina Dušáková, jejíž fenka Betynka takovou otrávenou návnadu pozřela a bohužel to pro ni mělo smrtelné následky.

Ostatní vyzvala k obezřetnosti. A stejně tak se vyjádřila i radnice. „Přiložený rentgenový snímek ukazuje obsah žaludku pejska, který, bohužel, boj o život prohrál. Událost byla majiteli pejska předána Policii České republiky. Prosíme, buďte obezřetní a pozorní nejen na svých pozemcích, ale i při procházkách,“ upozorňuje místostarostka Dobřan Jaroslava Umnerová (Aktivní Dobřany).

Policisté se již případem zabývají „Ze strany Policie České republiky bychom chtěli obyvatele požádat, aby v případě zjištění obdobných událostí, podezřelých osob či jednání ve vztahu k šetřené věci, celou věc ihned oznámili na tísňovou linku 158 nebo osobně na obvodním oddělení Policie ČR. Doporučujeme, aby lidé byli více pozorní a obezřetní a všímali si nejenom okolí svých domů, ale i veřejného prostranství,“ upozornila policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Dušáková

Štítky otrávené návnady, týrání zvířat, maso s hřebíky, otrava psa, smrt psa, Dobřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes sežral maso prošpikované hřebíky a zemřel, neznámá osoba hází otrávené návnady na zahrady u domů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.