Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie dopadla muže, který nastražil před dveře bytovky krabičku s výbušninou. Chtěl se mstít

Kriminalisté zadrželi podezřelého třicetiletého muže, který si chtěl vyřizovat osobní spory zvlášť nebezpečným způsobem. Před dveře bytového domu v Horšovském Týně umístil podomácku vyrobený nástražný systém. Ten vybuchl v okamžiku, kdy krabičku jeden z obyvatel odstrčil stranou. Střepiny ho zranily v obličeji a na hlavě. Událost se stala nedaleko mateřské školy.

„Po několika dnech důkladného prověřování, kterému se věnoval speciální tým policistů, se před chvílí podařilo kriminalistům ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadržet podezřelého třicetiletého muže, který měl tento nástražný výbušný systém na místě uložit,“ informovala policie prostředním sociální sítě X. Muže se podařilo dopadnou dva týdny po incidentu.

Podle dostupných informací si chtěl zadržený takto vyřizovat osobní spory. Krabička obsahovala hřebíky a další kovové části. Exploze zasáhla jednoho muže. Naštěstí utrpěl  jen lehčí zranění od střepin v obličeji a na hlavě. „Měl jen povrchové poranění, oči nebyly zasaženy. Převezli jsme ho k menšímu ošetření a na pozorování do Domažlické nemocnice," uvedla Andrea Divišová z krajské zdravotnické záchranné služby. Nálož se nacházela na sídlišti jen několik desítek metrů od mateřské školy.

„Podle svědků to byla obrovská rána, ale nebyla způsobena skoro žádná škoda. Na místě byl pyrotechnik, psovod se speciálně vycvičeným psem a několik hlídek policie, které kontrolovaly okolí,“ uvedla krátce po události mluvčí policie Dagmar Brožová. Výbuch mírně poškodil zeď bytového domu.

Podle starosty Horšovského Týna Josefa Holečka šlo o běžný bytový dům, kde nežijí žádní problémoví obyvatelé.  Dům ve Vančurově ulici se nachází na sídlišti s největší koncentrací lidí v pětitisícovém městě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky výbušný systém, podomácku vyrobená výbušnina, nástražný systém, Horšovský Týn, exploze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla muže, který nastražil před dveře bytovky krabičku s výbušninou. Chtěl se mstít  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.