Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muž křičel na strážníky městské policie, že jsou špióni. Zoufale je prosil, aby ho nezabíjeli

Za nebezpečné špióny, kteří ho chtějí zabít, považoval strážníky plzeňské městské policie silně zmatený muž. Hlídku na něj upozornila náhodná kolemjdoucí, která muže krátce předtím potkala na ulici. Muž vykřikoval, že nechce zemřít a pokusil se strážníkům uniknout. Zákrok lze zařadit do kategorie plzeňského bizáru.

Do Lidické ulice vyjížděla hlídka městské policie na základě informací, že se tam nachází zmatený muž. Oznamovatelka dotyčného popsala s tím, že se právě přesunul směrem k Bolevecké ulici. Strážníci muže za pár okamžiků podle popisu nalezli, přistoupili k němu a oslovili jej, zdali je v pořádku.

„Jedenatřicetiletý muž byl evidentně zmatený a těžko se orientoval v čase a místě. Strážníky označil za špióny, ale po chvilce se hlídce podařilo muže rozhovorem přesvědčit, že jsou skutečně městští strážníci, čemuž muž uvěřil. Vzhledem ke stavu muže rozhodla hlídka o přivolání Zdravotnické záchranné služby. Dotyčný na místě stále opakoval, že nechce zemřít a žádal hlídku, aby ho nezabíjela a prosil, aby mu strážníci slíbili, že ho nezabijí,“ popsala zásah mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Muž se ale najednou rozběhl a začal utíkat směrem ke kolejišti tramvajové trati. Jeden strážník se za ním rozběhl, ale prchající na výzvy k zastavení nereagoval. Strážník muže dohonil. Hrozilo ale nebezpečí, že způsobí újmu na zdraví sobě nebo někomu jinému. Navíc z místa stále utíkal. Strážníci mu proto na ruce nasadili pouta. „Po celou dobu i po příjezdu sanitního vozu kladl muž aktivní odpor. Následně byl za asistence hlídky převezen v sanitním voze na psychiatrické oddělení do nemocnice,“ dodala mluvčí městské policie.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky zmatený muž, nechtěl zemřít, strážníky označil za špiony, utíkal hlídce, skončil na psychiatrii

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Kronus

Koukám, že v Plzni již delší dobe lidem solidně šibe :) Jednoho sundavají nahého ze stromu hasiči a jede do cvokhausu, druhý - viz výše- v tom má také tzv. jasno..

Středa, 6. března 2024, 21:23Odpovědět

Muž křičel na strážníky městské policie, že jsou špióni. Zoufale je prosil, aby ho nezabíjeli  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.