Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Explozi podomácku vyrobeného nástražného výbušného systému vyšetřuje policie jako obecné ohrožení

Nástražný výbušný systém, který explodoval na sídlišti v Horšovském Týně nedaleko od mateřské školy a zranil jednoho muže, vyšetřuje policie jako obecné ohrožení. Papírová krabice ležící na před domem vybouchla v okamžiku, kdy ji muž (41) při návratu z práce nohou odstrčil stranou. Střepiny ho zranily v obličeji a na hlavě.

„Případ je v současné době právně kvalifikován jako obecné ohrožení. Stále vyvíjíme maximální úsilí pro to, abychom zjistili, kdo tento systém na místo umístil,“ informovala ve středu mluvčí policie Pavla Burešová. Událost se stala v noci na úterý, krátce před jednou hodinou.

Muž, který odkopl krabici s podomácku vyrobeným nástražným výbušným systémem měl obrovské štěstí. Při velmi silném výbuchu utrpěl naštěstí jen lehké a povrchové zranění. Záchranáři ho transportovali k ošetření do Domažlické nemocnice. Uvedla to Andrea Divišová z krajské záchranné služby.

„Podle svědků to byla obrovská rána, ale nebyla způsobena skoro žádná škoda. Zjišťujeme veškeré okolnosti a zajistili jsme kriminalistické stopy. Na místě byl pyrotechnik, psovod se speciálně vycvičeným psem a několik hlídek policie, které kontrolovaly okolí,“ uvedla v úterý mluvčí policie Dagmar Brožová. Výbuch mírně poškodil zeď bytového domu.

„V souvislosti s tímto případem žádáme případné svědky, případně poškozené, kterým byla výbuchem způsobena majetková újma, aby nás kontaktovali na tísňové lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Stejně tak žádáme řidiče vozidel, kteří Vančurovou ulicí v Horšovském Týně v nočních hodinách z pondělí 19. února na úterý 20. února projížděli a mají k dispozici záznamy z palubních kamer, aby nám tyto záznamy poskytli," dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle starosty Horšovského Týna Josefa Holečka šlo o běžný bytový dům, kde nežijí žádní problémoví obyvatelé. „Vůbec nevíme, co to bylo. Jestli to byla nějaká klukovina nebo co. Ještě probíhá nějaké šetření a policie vyhodnocuje stopy. Ale nehrozí žádné nebezpečí, v okolí se nikde nic dalšího nenašlo,“ uvedl pro média. Dům ve Vančurově ulici se nachází na sídlišti s největší koncentrací lidí v pětitisícovém městě.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky obecné ohrožení, výbuch, vyšetřování výbuchu, výbuch zranil člověka, Horšovský Týn, exploze krabičky, zraněný muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Explozi podomácku vyrobeného nástražného výbušného systému vyšetřuje policie jako obecné ohrožení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.