Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nástražný výbušný systém před domem explodoval v okamžiku, kdy papírovou krabičku muž odstrčil nohou

, aktualizováno 20. února 2024, 11:30

Velmi hlasitá exploze otřásla v noci na úterý sídlištěm v Horšovském Týně na Domažlicku. Výbuch zranil v obličeji čtyřiačtyřicetiletého muže. Podle informací policie našel muž při návratu z práce před domem papírovou krabičku. Když ji novou odstrčil, tak explodovala. O události Plzeňská Drbna informovala už v noci.  

„Podle svědků to byla obrovská rána, ale nebyla způsobena skoro žádná škoda. Zjišťujeme veškeré okolnosti a zajistili jsme kriminalistické stopy. Na místě byl pyrotechnik, psovod se speciálně vycvičeným psem a několik hlídek policie, které kontrolovaly okolí,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.  Výbuch mírně poškodil zeď bytového domu. Příčiny výbuchu policisté dále vyšetřují.

Při výbuchu utrpěl muž naštěstí jen lehčí zranění od střepin v obličeji a na hlavě. „Měl jen povrchové poranění, oči nebyly zasaženy. Převezli jsme ho k menšímu ošetření a na pozorování do Domažlické nemocnice," uvedla Andrea Divišová z krajské zdravotnické záchranné služby. Nálož se nacházela na sídlišti jen několik desítek metrů od mateřské školy.

I v úterý dopoledne na místě ve volném prostranství u panelového domu, kde k explozi „podomácku“ vyrobeného nástražné výbušného systému došlo, probíhalo další ohledání včetně prohlídky širšího okolí. „V souvislosti s tímto případem žádáme případné svědky, případně poškozené, kterým byla výbuchem způsobena majetková újma, aby nás kontaktovali na tísňové lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Stejně tak žádáme řidiče vozidel, kteří Vančurovou ulicí v Horšovském Týně v nočních hodinách z pondělí 19. února na úterý 20. února projížděli a mají k dispozici záznamy z palubních kamer, aby nám tyto záznamy poskytli," dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Exploze zranila jednoho člověka v noci na úterý v Horšovském Týně. Policie povolala pyrotechnika

Vyšetřováním výbuchu se v noci na úterý začali zabývat kriminalisté v Horšovském Týně na Domažlicku. Podle informací policie došlo ke zranění jedné osoby. Na místě zasahují všechny složky IZS a také větší množství policistů. Událost se stala v...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky výbuch, vyšetřován výbuchu, výbuch zranil člověka, Horšovský Týn, exploze krabičky, zraněný muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nástražný výbušný systém před domem explodoval v okamžiku, kdy papírovou krabičku muž odstrčil nohou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.