Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Měl jsem jen jedno pivo, tvrdil řidič hnědé Hondy a nadýchal skoro čtyři promile

Známou a málokdy pravdivou větu o jednom pivu slýchají plzeňští městští strážníci poměrně často. Naposledy ji vypustil z úst šestačtyřicetiletý řidič, který svou prapodivnou jízdou po přivaděči ve směru na Klatovy upoutal pozornost strážníků. Dechová zkouška pak u něj vyšla s výsledkem 3,8 promile alkoholu.

„Šestačtyřicetiletý muž v nočních hodinách řídil hnědou Hondu po přivaděči ve směru na Klatovy. Strážníci služebny Bory si všimli jeho jízdy a zastavili ho. Už při prvním kontaktu vyzradil alkoholové opojení jeho dech,“ popisuje mluvčí Městské police Plzeň Jana Pužmanová. Muž následně policistům tvrdil, že tolik toho zas tolik nevypil. „Pořád trváte na tom, že jste měl jen jedno pivo?“ ptal se strážník. Na to muž připustil, že jich měl možná víc.

„Měření proběhlo hned třikrát. To první vykázalo hodnotu 3,26, při druhém výsledek překročil 3,5 promile a poslední dokonce 3,8 promile. Na místo se dostavili policisté ČR a převzali si celou záležitost pro podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedla mluvčí s varováním, že alkohol snižuje pozornost, zhoršuje reakce a snáze tak dojde k nehodám.

Policejní statistiky uvádějí, že během loňského roku došlo na území Plzeňského kraje ke 319 nehodám, kdy byl viník pod vlivem alkoholu. Viníků s alkoholem do jednoho promile bylo 75, nad jedno promile pak 244. Řidičů pod vlivem jiných omamných látek policisté evidují celkem 32, což je v meziročním srovnání nárůst o devět případů. „U osmi řidičů jsme v případě dopravní nehody zaznamenali jak požití alkoholu, tak i jiné návykové látky,“ dodal Václav Kouba z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky jízda pod vlivem, řidič pod vlivem, alkohol za volantem, opilý řidič, dechová kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Měl jsem jen jedno pivo, tvrdil řidič hnědé Hondy a nadýchal skoro čtyři promile  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.