Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tragický pracovní úraz. Dělníka zavalila zemina, záchranáři marně bojovali o jeho život ještě ve výkopu

K tragickému pracovnímu úrazu došlo v Třebnici na Domažlicku. Devětapadesátiletého muže tam zavalila zemina. Svědci ho ihned alespoň částečně vyprostili a začali s jeho resuscitací, kterou si po příjezdu převzali záchranáři. Veškeré jejich snahy už ale byly marné. Případem se teď zabývají kriminalisté a prověřují, zda nedošlo k trestnému činu usmrcení z nedbalosti.

„V obci Třebnice na Domažlicku došlo k pracovnímu úrazu v rámci výkopových prací, po kterém bohužel zemřel devětapadesátiletý muž,“ potvrdil mluvčí policie Ondřej Hodan. K tragédii došlo v pondělí odpoledne. Muže se snažili zachránit jeho kolegové i přivolaní záchranáři.

„U muže hned po příjezdu záchranářů na místo byla zahájena kardiopulmonálni resuscitace ještě ve výkopu. Poté záchranáři pokračovali ještě dvě desítky minut v resuscitaci, přes veškerou jejich snahu se jim již nepovedlo obnovit životní funkce zavaleného muže. Lékařka konstatovala úmrtí na místě," doplnila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Vyšetřování si nyní převzala policie. „Všemi okolnostmi se zabývají domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti," dodal Hodan.

Foto HZS Plzeňského kraje, Zuzana Duzbabová

Štítky pracovní úraz, tragická nehoda, smrt dělníka, dělník zemřel, zával, výkopové práce, usmrcení z nedbalosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický pracovní úraz. Dělníka zavalila zemina, záchranáři marně bojovali o jeho život ještě ve výkopu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.