Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Agresivní násoska se marně domáhal vstupu do charity, vysloužil si akorát pouta a cestu na záchytku

S agresivním mužem měli co dočinění pracovníci v plzeňském Domově sv. Františka, který se zaměřuje na pomoc lidem bez přístřeší. V podvečerních hodinách se tam dobýval notně opilý muž a situaci musela přijet vyřešit hlídka městské policie. Ani jejich příjezd však opilce neuklidnil, naopak ze sebe chrlil jednu nadávku za druhou.

Aby mohli bezdomovci využít služeb charity, musí tam přicházet střízliví. To ovšem nebyl případ muže, který se tam domáhal vstupu ve stavu značné opilosti. Personál ve Wenzigově ulici ho proto odmítal vpustit dovnitř. S tím se dotyčný nechtěl smířit a na místo musela přijet městská policie.

„Na strážníky chrlil vulgární slova, přičemž agresivita posílená alkoholem se u něj naplno projevila po provedení dechové zkoušky. Nelibě totiž nesl její výsledek bezmála 2,5 promile. Hanlivé nadávky v ten moment nabraly na intenzitě a navzdory dalšímu upozornění se snažil odejít z místa,“ popisuje událost mluvčí plzeňských městských strážníků Jana Pužmanová.

V okamžiku, kdy chytil strážníka za ruku a začal na něj tlačit, byl muž okamžitě zpacifikován. S pouty na rukou putoval rovnou na záchytku. Tento jeho večerní výstup ho nakonec přišel velmi draho. Plzeňská záchytka je totiž nejdražší v republice a jedna noc tam vyjde na 4500 korun. Kromě toho si vysloužil ještě pokutu za přestupek proti veřejnému pořádku. Otázkou ovšem zůstává, zda to muž vůbec zvládne zaplatit. 

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky agresivní muž, agresivní bezdomovec, opilý muž, dobýval se do charity, charita, záchytka

Agresivní násoska se marně domáhal vstupu do charity, vysloužil si akorát pouta a cestu na záchytku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.