Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Autobus se 45 cestujícími zachvátily plameny, řidič byl navíc pod vlivem alkoholu

Čtyři jednotky hasičů vyjížděly ve čtvrtek brzy ráno do Líní na severním Plzeňsku, kde začal hořet autobus. Všem zhruba 45 cestujícím se podařilo včas utéct do bezpečí. Podle vyšetřovatelů byla příčinou požáru technická závada na vozidle. Policie také uvedla, že řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu.

„V současné chvíli jsou naše hlídky v obci Líně, kde došlo kolem půl šesté ráno k požáru autobusu, ve kterém cestovalo přibližně 45 osob. Všechny osoby stačily vystoupit a nikdo nebyl zraněn. Autobus je kompletně shořelý. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, při které naměřili pozitivní hodnotu alkoholu,“ informovala policejní mluvčí Eva Červenková. Policie se proto případem bude i dále zabývat.

Z fotografií je patrné, že požár zachvátil především zadní část vozu a jeho žár poškodil i přístavek blízkého domu. „Na dobu zásahu jsme museli uzavřít Plzeňskou ulici. Po uhašení požáru následovalo důkladné prosolení místa události, aby nedocházelo k namrzání komunikace. Po sedmé hodině byl obnoven provoz oběma jízdními pruhy. Celková škoda je 210 tisíc korun. Příčinou byla technická závada,“ uzavřel mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

FOTOGALERIE: Požár autobusu v Líních u Plzně

Čtvrtek, 11. ledna 2024, 08:36

FOTOGALERIE: Požár autobusu v Líních u Plzně
FOTOGALERIE: Požár autobusu v Líních u Plzně

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje, Policie ČR

Štítky požár autobusu, požár vozidla, evakuace cestujících, Líně, uzavřená vozovka, opilý řidič autobusu

VIDEO: Autobus se 45 cestujícími zachvátily plameny, řidič byl navíc pod vlivem alkoholu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.