Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tři muže ve výrobní hale zasáhla chemická látka izokyanát, která unikla do ovzduší. Skončili v péči lékařů

Chemická látka izokyanát unikla do ovzduší v jedné výrobně hale v průmyslové zóně Nová Hospoda u Boru na Tachovsku. Tři zaměstnanci, které látka zasáhla v horní části těla, skončili v péči záchranářů. Událost se stala v úterý odpoledne. Na místě zasahují hasiči, chemická laboratoř, záchranáři a policie.

„Čtyřiadvacet lidí se evakuovalo před naším příjezdem. Odhadujeme, že unikla látka v objemu mezi 50 – 100 litry. Do průmyslové zóny hasiči vyjížděli po 13:15. Uniklý izokyanát byl zlikvidován pomocí sorbentu a naložen do IBC kontejneru,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Záchranáři si převzali do péče tři muže dva ročník 1981 a ročník 1957. Všichni byli zasažení výše uvedenou látkou na horní polovině těla. Po důkladně dekontaminaci, jsou při vědomí transportováni na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Událost na místě vyšetřuje i policie.

Izokyanáty jsou chemické látky, které mohou poškozovat membrány buněk. Nadýchání jejich výparů dráždí sliznice a kůži, mohou způsobit alergickou reakci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky únik chemické látky, chemická látka, chemická látka izokyanát, izokyanát, dekontaminace

Tři muže ve výrobní hale zasáhla chemická látka izokyanát, která unikla do ovzduší. Skončili v péči lékařů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.