Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

K požáru v pavilonu chirurgie vyjížděli hasiči do fakultní nemocnice. Škoda se vyšplhala na 18 milionů

, aktualizováno 5. ledna 2024, 6:00

Hasiči zasahovali v podvečer v jedné budově Fakultní nemocnice Plzeň Bory. Původně bylo nahlášeno, že má jít o požár některého z operačních přístrojů. To se ale později nepotvrdilo. Vedle hasičů na místo přijelo i větší množství vozidel záchranné služby. Hasiči museli z ohrožené budovy evakuovat 45 osob. Událost se naštěstí obešla bez zranění. Způsobená škoda se vyšplhala na 18 milionů korun.

„Do jiné části budovy jsme okamžitě museli evakuovat 24 osob. Preventivně jsme později z pater nad místem události evakuovali dalších 21 osob. Nasadili jsme přetlakovou ventilaci a tři průzkumné skupiny hasičů. Podle zjištění na místě nešlo o požár operačního přístroje. Hořelo v pavilonu chirurgie, který sousedí s operačním sálem. Původně se zdálo, že je ohniskem požáru koš a papírové utěrky. Vyšetřování ale prokázalo, že hořelo hned vedle něho. Stále ještě shromažďujeme a zpřesňujeme informace,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Požár se pak z místa rozšířil na další zařízení místnosti. 

„Záchranáři na místě zasahovali vozy RV, RZP, IP a s vozem pro hromadné postižení osob. V péči jsme měli pouze jednu osobu, která byla psychicky rozrušená. Po vyšetření naším lékařem a následném zklidnění, nebyl důvod k dalšímu transportu do zdravotnického zařízení. V 18.40 záchranná služba na místě ukončila svoji činnost," doplnila Andrea Divišová z krajské záchranné služby Andrea Divišová. 

Krátce před půl sedmou oznámil mluvčí hasičů, že už je objekt odvětrán a evakuováni se budou moci vrátit. Následovat bude došetření a stanovení výše škody. Ta byla nakonec předběžně stanovena na 18 milionů korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár, fakultní nemocnice, FN Plzeň Bory, pavilon chirurgie

K požáru v pavilonu chirurgie vyjížděli hasiči do fakultní nemocnice. Škoda se vyšplhala na 18 milionů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.