Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kriminalisté dopadli fantóma, který z automobilů kradl baterie. Další zadržený zloděj odcizil věci téměř za milion

Pachatele rozsáhlé série vloupání do osobních vozidel, ze kterých mizely autobaterie, odhalili a zadrželi kriminalisté z Rokycan. Dopadnout se jim podařilo také dalšího zloděje, který se zase specializoval na vloupání do různých objektů, kde bral, co mu přišlo pod ruku. Způsobil škodu za téměř milion korun.

„Na území Rokycan a Radnic došlo v létě k sériím vloupání do osobních vozidel, ze kterých byly odcizeny autobaterie. Díky pečlivému a systematickému vyšetřování kriminalisté odhalili pachatele. Zjistili, že kradené autobaterie devětatřicetiletý muž následně odevzdával do sběrny surovin. Byl obviněn ze spáchání krádeže,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

K okresnímu soudu je v těchto dnech podaná žaloba na obviněného sedmatřicetiletého muže, který se na Rokycansku v prvních měsících loňského roku vloupal do stavební buňky, kde ukradl elektrické nářadí. „Dále z bagru odčerpal motorovou naftu, z neobydleného rodinného domu odcizil jízdní kola. Z deseti garáží, do kterých vnikl, odcizil osobní vozidlo, pneumatiky, disky, nářadí, motocykl, helmu a lékárničku. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 900 tisíc korun,“ uvedla k druhému úspěšně vyřešenému případu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kradl autobaterie, dopadený zloděj, série krádeží, vykrádal auta

Kriminalisté dopadli fantóma, který z automobilů kradl baterie. Další zadržený zloděj odcizil věci téměř za milion  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.