Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Těžké zranění utrpěl chlapec po střetu s náklaďákem. Dítě do nemocnice transportoval vrtulník záchranářů

, aktualizováno 12. prosince 2023, 16:50

Hned u dvou případů chodců sražených automobily zasahovali téměř současně záchranáři na dvou různých místech v Klatovech. Obě nehody se staly v úterý odpoledne a dělila je od sebe jen půlhodina. K těžce zraněnému dvanáctiletému chlapci přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Na přechodu pro chodce zase srazilo auto seniora.

První nehoda se stala v Puškinové ulici, kde nákladní automobil srazil dítě. „Nezletilou osobu transportovala letecká záchranná služba na Emergency do plzeňské fakultní nemocnice se středně těžkým zraněním a při vědomí,“ informovala Andrea Divišová z krajské záchranné služby. V Nádražní ulici zase osobní automobil srazil staršího chodce. „Asi sedmdesátiletého muže záchranáři transportovali do Klatovské nemocnice s lehkým zraněním,“ doplnila Andrea Divišová. 

„Na komunikaci I/22 v ulici Puškinova dle zatím zjištěných skutečností měl nezletilý chlapec v místě určeném pro přecházení vozovky vstoupit před protijedoucí nákladní automobil tovární značky Man, které řídil řidič ročník 1992. I přes snahu řidiče střetu zabránit došlo ke střetu s osobou. Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají klatovští policisté," informovala mluvčí policie Eva Červenková. 

„Druhá nehoda se stala v okamžiku kdy Nádražní ulicí jel řidič ročník 2004 s vozidlem Ford a zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem Renault, jehož řidič dával přednost čtyřiaosmdesátiletému chodci, který přecházel po přechodu pro chodce. Vlivem nárazu vozidel došlo ke střetu vozidla Renault s chodcem. Ten při dopravní nehodě utrpěl zranění a byl převezen k lékařskému ošetření. U řidičů byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou," dodala policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky zraněné dítě, sražené dítě, dítě srazil náklaďák, sražený senior, zraněný chodec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžké zranění utrpěl chlapec po střetu s náklaďákem. Dítě do nemocnice transportoval vrtulník záchranářů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.