Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Ukrajinec byl obviněn z ublížení na zdraví za krvavý útok nožem na jeho tři krajany. Všichni skončili v nemocnici

Z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu je obviněn dvaačtyřicetiletý Ukrajinec, který v sobotu večer napadl nožem na ubytovně ve Stříbře své tři krajany a způsobil jim četná bodná a řezná zranění. Útočníka zadrželi policisté bezprostředně po činu. Plzeňská Drbna o krvavém incidentu informovala už v neděli.

„V sobotu krátce před devátou hodinou večer jsme na tísňové lince policie přijali oznámení o fyzickém napadení několika mužů v prostorách ubytovny ve Stříbře na Tachovsku. Cizinec tam po předchozí slovní a fyzické rozepři napadl nožem tři muže ve věku 21 let, 20 let a 19 let. Způsobil jim bodnořezná poranění hrudníku, zad a horních končetin. Poranění si vyžádala urgentní převoz a vysoce odborné ošetření v nemocnici,“ informovala mluvčí policie Dagmar Burešová.

Operační důstojník na místo vyslal několik policejních hlídek, tachovské kriminalisty a také výjezd krajských kriminalistů, kteří si případ převzali. Podezřelý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Podrobil se dechové zkoušce na alkohol, která měla pozitivní výsledek 1,57 promile alkoholu v dechu. Na místě byly zajištěny kriminalistické stopy, kriminalisté vyslechli další osoby, přibrali soudní znalkyni z odvětví soudní lékařství.

Mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová potvrdila, že záchranáři transportovali do plzeňské fakultní nemocnice na urgentní příjem tři muže s bodnořeznými poraněními. Čtvrtého muže pak odvezli z ubytovny na ošetření do Stodské nemocnice po úderu do hlavy.

V pondělí zahájili kriminalisté trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, kterého obvinili z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. „Za to, že svůj čin spáchal na dvou a více osobách, mu podle ustanovení trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let. Kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky pobodaní Ukrajinci, incident na ubytovně, bodná zranění, ubytovna ve Stříbře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Oni se ti Ukrajinci s nožem v ruce snad už rodí. Jiný kraj, jiný mrav. Tenhle si ale mohou uschovat pro doma.

Středa, 6. prosince 2023, 08:37Odpovědět

Ukrajinec byl obviněn z ublížení na zdraví za krvavý útok nožem na jeho tři krajany. Všichni skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.