Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Potížista popíjel víno na zastávce a obtěžoval kolemjdoucí, pak na záchytce napadl strážníky

Nehezký výstup měl třiačtyřicetiletý muž ze severního Plzeňska, který vyváděl na jedné ze zastávek MHD v Plzni. Z plastové lahve ucucával víno a hrubě přitom pokřikoval na kolemjdoucí. Neuklidnil ho ani příjezd strážníků a převoz na záchytku, kde se začal po policistech ohánět pěstmi.

„Strážníci měli s mužem co do činění na zastávce MHD, kde v ruce s otevřenou PET lahví s vínem urážel procházející kolem něj. Na to, že porušuje zákaz konzumace alkoholu na veřejném místě, reagoval podrážděně, odmítal se podrobit dechové zkoušce a všem kolem ukázal, jak dokonale ovládá svůj nevybíravý slovník,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Výlet na záchytnou stanici, která je mimochodem nejdražší v republice a jedna noc tam vyjde na 4500 tisíce, na sebe nenechal dlouho čekat. Muže však ani toto neuklidnilo a byl naopak ještě agresivnější, což předvedl, když byl doprovázen na pokoj. „V chodbě praštil pěstí do dveří a ohnal se po strážníkovi, takže to nemohlo skončit jinak než zákrokem strážníků. Hlídka byla nucena použít hmatů a chvatů. Veškeré přestupkové jednání, jehož se muž dopustil, bude projednávat přestupková komise ÚMO Plzeň 3,“ uzavřela Pužmanová.

 

Ochmelka močil před kolemjdoucími poblíž morového sloupu, před strážníky pak teatrálně dopíjel pivo

Opravdu nechutný pohled se naskytl Plzeňanům a dalším návštěvníkům západočeské metropole poblíž katedrály sv. Bartoloměje. Naprosto bez ostychu si tam rozepl kalhoty čtyřiapadesátiletý muž a vymočil se v bezprostřední blízkosti morového sloupu....

Vyhláška o zákazu konzumace alkoholu na veřejném prostranství platí od května 2022. Radnice si od ní slibovala minimalizaci problémů s lidmi, kteří na ulici popíjejí alkohol a zanechávají po sobě nepořádek, budí veřejné pohoršení nebo obtěžují kolemjdoucí. Nařízení se vztahuje na vybrané lokality jako je centrum města, městské parky, zastávky nebo okolí škol. Na dodržování tohoto nařízení dohlíží městská policie. Trhy, kulturní akce a předzahrádky restaurací mají samozřejmě výjimku.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky opilí muž, agresivní muž, záchytná stanice, napadl strážníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potížista popíjel víno na zastávce a obtěžoval kolemjdoucí, pak na záchytce napadl strážníky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.