Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Násoska s více než čtyřmi promile obtěžoval okolí, jiný muž ležel s rozbitou hlavou na parkovišti

Pořádně napilno měli plzeňští městští strážníci, kteří tentokrát měli co dočinění s osobami, které to poněkud přehnaly s alkoholem. Zpacifikovat například museli čtyřiačtyřicetiletého muže. Tento výtečník obtěžoval na náměstí Republiky kolemjdoucí a dovoloval si i na strážníky. Druhým nešťastníkem by muž, jenž taktéž popíjel a pak přespával v autě. Když si chtěl dát ráno cigaretu, zatočila se mu hlava, upadl a zranil se.

Silně opilý muž obtěžoval ve večerních hodinách Plzeňany přímo v centru města. Nezklidnil se ani po příjezdu strážníků, naopak byl ještě agresivnější. „Odvahu muži přitom přidávala přemíra vypitého alkoholu. K tomu, aby výtečník s více než čtyřmi promile zklidnil své chování, nepomohla ani zákonná výzva. Jakmile kolem sebe začal nebezpečně máchat rukama, hlídka zakročila a s využitím donucovacích prostředků opilce zpacifikovala,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

S pouty na rukou putoval muž rovnou na záchytku. Tento jeho večerní výstup ho nakonec přišel velmi draho. Plzeňská záchytka je totiž nejdražší v republice a jedna noc tam vyjde na 4500 korun. Kromě toho si vysloužil ještě pokutu za přestupek proti veřejnému pořádku.

S tržnou ranou na hlavě ležel na parkovišti

Další neméně dramatický výjezd měli policisté k třiašedesátiletému cizinci, který místo v hotelu přespával na parkovišti v autě. „Společnost mu dělal alkohol, kterého si předtím zavdal. Hned po probuzení si chtěl dopřát první cigaretku, moc si ale ji nevychutnal. Při vystupování z auta se mu zamotala hlava, upadl a zranil se,“ uvedla Pužmanová.

Krvácejícího muže si naštěstí všiml kolemjdoucí a přivolal pomoc. Strážníci muže ošetřili a zavolali záchranáře. „Dechová zkouška ukázala u muže hodnotu hladiny alkoholu v dechu 0,4 promile. Lékař po prvotním vyšetření rozhodl o pacientově převozu do nemocničního zařízení na oddělení Emergency,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky agresivní muž, agresivní opilec, opilý muž, záchytná stanice, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Násoska s více než čtyřmi promile obtěžoval okolí, jiný muž ležel s rozbitou hlavou na parkovišti  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.