Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Bezmocná seniorka ležela na zemi s bolavou rukou, manžel neměl sílu ji zvednout

Strážníci vyjížděli na pomoc staršímu manželskému páru z Plzně. V bytě se nacházela seniorka, která uvedla, že upadla při vstávání z postele. Zpátky na nohy ji manžel nedokázal pomoci, neboť sám neměl dost sil. Nakonec ji zpět na lůžko pomohla přivolaná hlídka. V letošním roce už městští strážníci takto pomohli bezmála dvěma stovkám seniorů.

Práce městských strážníků není jen o rozdávání pokut za parkování nebo znečišťování veřejného prostranství. V poslední době poměrně často informuje o tom, jak hlídka městské policie pomohla seniorům v nesnázích. Poslední takový příběh se odehrál v bytě staršího páru seniorů.

„Naši pomoc potřebovala paní, která upadla při vstávání z postele a nemohla vstát. Sílu zvednout ji neměl ani manžel, a tak jsme na místo vyrazili my,“ informovala městská policie na svých sociálních sítích.  

„Bolí mě ruka, nezdvihnu ji,“ běduje seniorka na videu. Krátce na to ji policista zvedne a opatrně uloží do postele. Ještě se ptá, zda nepotřebuje lékařské ošetření. „Děkuji. Jenom jsme upadla. Teď už je to dobrý,“ ujistila žena strážníky. „Jsme moc rádi, že se pád obešel bez zranění, a tak paní mohla zůstat v pohodlí domova bez nutnosti hospitalizace. V letošním roce v rámci programu Tísňové péče aktivovali senioři tlačítko pro přivolaní pomoci ve 180 případech,“ shrnula policie.

Zraněná žena několik dní nejedla a pila jen vodu z vany

Jeden z dalších případů, kdy bezmocné seniorce pomohli strážníci, se odehrál na počátku září na Doubravce. „Ze Skalní ulice dorazilo alarmující hlášení. Pozorné ženě neunikla znepokojivá situace u starší sousedky. Ze svého bytu několik dnů nevycházela, dozvonit ani dobouchat se na ni nebylo možné, přičemž však otevřené okno značilo, že by měla být doma,“ popisovala tehdy mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Hlídka na nic nečekala a okamžitě vyrazila na místo. Po příjezdu uslyšeli policisté slabé sténání a přes okno se dostali dovnitř bytu. Obavy starostlivé sousedky se ukázaly jako oprávněné.

„Strážnice našla ženu bezmocně sedět u vany. Byla naprosto vyděšená, nemohla vstát a stěžovala si na urputnou bolest nohy,“ pokračuje mluvčí. Strážnice s kolegou ženu zvedli a odvedli do pokoje, kde ji přikryli dekou a uvařili čaj. Strážnice po celou dobu s ženou mluvila, držela ji za ruku a utěšovala ji. Mezitím kolega zavolal záchranku.

„Nemůžu vstát. Noha mi vůbec neslouží. Jsem tu několik dní. Nic jsem nejedla ani nepila. Doplazila jsem se k vaně a pustila si vodu, že mi ta voda bude dělat dobře. Podala jsme si kelímek a pila vodu z vany," popsala žena strážníkům. „Po vyšetření záchranáři transportovali ženu do nemocničního zařízení,“ uzavřela Pužmanová.

VIDEO: Muž bez nohy upadl doma na zem a bez pomoci nedokázal vstát. Zoufale volal o pomoc

Do záchranné akce tělesně postiženého muže bez jedné nohy vyrážela po žebříku hlídka strážníků plzeňské městské policie. Muž žijící sám v jednom panelovém domu v městské části Doubravka doma uvnitř svého bytu upadl. Vzhledem ke svému zdravotnímu...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky pomoc seniorům, bezmocná seniorka, pomoc seniorům, sos tlačítko, žena upadla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Bezmocná seniorka ležela na zemi s bolavou rukou, manžel neměl sílu ji zvednout  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.