Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Agresivní pacienti ohrožovali zdravotníky i lékařské přístroje v nemocnici. Zklidnit je musela pouta

Nemocniční přístroje i personál ohrožoval svým divokým chováním jeden z pacientů, kterého tam dopravila hlídka městské policie. Muž byl silně pod vlivem alkoholu a jak se ukázalo, ještě před příjezdem do nemocnice děsil obyvatele jednoho plzeňského domu. Tam si totiž v odpoledních hodinách ustlal na chodbě. Není to rozhodně ojedinělý případ z poslední doby, kdy opilec napadal v Plzni zdravotníky.

„Bytový dům v Plzni na Slovanech navštívil nezvaný host. V podnapilém stavu se rovnou „uvelebil“ v prvním patře, kde také usnul. Spícího opilce probudila na místo přivolaná hlídka, která ho doprovodila ven. Jelikož se ale uhodil, když se zvedal, vyjeli na místo také záchranáři,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Bez komplikací se ovšem neobešlo následné vyšetření v nemocničním zařízení, kam byl dotyčný převezen. „Pacient neustále máchal kolem sebe a přístrojů rukama, čímž ztěžoval personálu situaci. Hlídka proto v zájmu bezpečnosti přistoupila k přiložení pout. Po uklidnění byla želízka muži sejmuta a byl z areálu nemocnice vyprovozen,“ dodala mluvčí policie.

O pomoc s agresivním pacientem požádali plzeňští zdravotníci jinou hlídku městské policie. V případě tohoto muže byl nutný jeho převoz do nemocničního zařízení. „V průběhu transportu si měl muž údajně vytrhnout kanylu a útočit na zdravotníky. V době příjezdu naší hlídky měli záchranáři muže již zpacifikovaného, protože však u něj přetrvávala nezvladatelná agresivita, byla mu přiložena pouta. Hlídka následně asistovala záchranářům při pacientově převozu,“ popsala druhý případ Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky agresivní muž, napadal zdravotníky, městská policie, ohrožoval zdravotníky, agresivní pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní pacienti ohrožovali zdravotníky i lékařské přístroje v nemocnici. Zklidnit je musela pouta  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.