Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Další vážná nehoda v pátek 13. Pět lidí se zranilo při srážce dvou osobáků

Pátek 13. byl hodně nešťastným dnem i pro pět osob, které se zranily při podvečerní vážné nehodě dvou osobních automobilů. Ty se střetly na Klatovsku u obce Čiháň na silnici I/22 v prostoru křižovatky Plánice x Kolinec x Zavlekov. Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně záchranářského vrtulníku.

„Z místa nehody transportoval vrtulník letecké záchranné služby dvaadvacetiletého muže na Urgentní příjem FN Plzeň se středně těžkým zraněním. Ženu a muže ve věku kolem 38 let transportujeme s lehkým až středně těžkým zraněním do Klatovské nemocnice. Ve voze cestovaly i dvě děti, ty jsme transportovali do Klatovské nemocnice k observaci,“ uvedla mluvčí záchranky Andrea Divišová.

„Nehoda se stala kolem 17:40 hodin. Řidič (22) s vozem značky Škoda Fabia při vjetí do křižovatky nedal přednost zleva jedoucímu vozu Ford S Max. Jeho osmatřicetiletý řidič jel po hlavní silnici ve směru od Horažďovic na Klatovy. Po střetu vozidel zůstala fabie stát v prostoru křižovatky, ford byl odmrštěn mimo komunikaci na pole,“ popsala havárii policejní mluvčí Dagmar Jiroušková Jersáková.

Alkohol u řidiče fordu vyloučila dechová zkouška. U vážně zraněného řidiče fabie nechali policisté provést odběr krve. Komunikace je v tuto dobu již průjezdná. Celková způsobená škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

Čtyři lidé se vážně zranili už při ranní nehodě, která se stala krátce před šestou hodinou na silnici I/20 mezi Nepomukem a obcí Prádlo na jižním Plzeňsku. Také tam se srazily dva osobní automobily. I v tomto případě zasahoval na místě vrtulník letecké záchranné služby.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, nehoda osobního automobilu, složky IZS, vrtulník letecké záchranné služby, okres Klatovy, Plánice, Kolinec, Zavlekov, Klatovská nemocnice, a.s., Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová, Škoda Fabia, Horažďovice, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další vážná nehoda v pátek 13. Pět lidí se zranilo při srážce dvou osobáků  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.