Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Krvavý útok rotvajlera na chodkyni bude mít soudní dohru. Majitelka psa je obviněna z těžkého ublížení na zdraví

Velmi bolestivý a krvavý útok neovladatelného rotvajlera na chodkyni, která utrpěla vážné poranění ruky i další části těla, bude mít soudní dohru. Kriminalisté z Domažlic ukončili vyšetřování případu, kdy ženu napadl pes. Jeho majitelka byla obviněna z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z neposkytnutí pomoci. O osud zraněné ženy totiž neprojevila žádný zájem a nechala ji na místě útoku.

Incident se stal na silnici u obce Třebnice na Domažlicku. „Devětadvacetiletá žena se vracela z procházky s kočárkem. Měla s sebou na vodítkách dva psy – francouzského buldočka a rotvajlera. Před obcí se setkala s procházející sedmatřicetiletou ženou, která se ženu se psy snažila obejít tak, že přešla na druhou stranu silnice. Ovšem rotvajler okamžitě a nečekaně na ženu zaútočil a zakousl se jí do předloktí a zákus opakoval. Poté se zakousl ještě do zadní části těla poškozené,“ popsala útok mluvčí policie Dagmar Brožová.

Poté co pes povolil skus, zraněná žena, jíž ruka z předloktí visela volně dolů, žádala majitelku psa, aby jí přivolala záchranku. „Ta odpověděla, že nemá signál a z místa odešla. Domažličtí kriminalisté po skončení vyšetřování předložili státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby proti obviněné devětadvacetileté ženě za spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci. Obviněnou stíhají kriminalisté na svobodě, hrozí jí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky útok rotvajlera, pes napadl chodkyni, ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Podobně útočné psy chovají pouze duševně oslabení jedinci trpící komplexy méněcennosti. Agresivní pes má jejich má jejich komplex kompenzovat.

Pátek, 27. října 2023, 10:20Odpovědět

Krvavý útok rotvajlera na chodkyni bude mít soudní dohru. Majitelka psa je obviněna z těžkého ublížení na zdraví  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.