Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Vymahači dluhů napadli muže a ženu, vloupali se jim do domu a ohrožovali je obuškem

Hned několika trestných činů se dopustili dva vymahači dluhů, kteří se vloupali do domu muže a ženy v malé obci na Rokycansku. Z dvojice chtěli dostat dlužných 15 000 korun. Jeden z obviněných si na místo dokonce přinesl teleskopický obušek. Během vypjaté situace došlo i k fyzickému napadení. Z místa nakonec vymahači odešli s ukradeným revolverem a replikou nepálské dýky.

Porušování domovní svobody a loupež. Tak zní obvinění, kterým čelí osmatřicetiletý muž a jeho o šest let mladší kumpán. Tato dvojice mužů měla podle kriminalistů přijet do menší obce na Rokycansku a vymáhat tam po muži a ženě patnáctitisícový dluh.

„Protiprávního jednání se dopustili, když okolo desáté hodiny večer neoprávněně vnikli do obydlí poškozeného a i přes jeho výslovný nesouhlas a opakované výzvy k tomu, aby dům opustili, v něm setrvali. Jeden z mužů se snažil za pomoci doneseného teleskopického obušku vymoci peníze, kdy při šarvátce došlo k fyzickému napadení poškozených,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Mladší z mužů navíc v domě odcizil revolver značky Taurus a repliku nepálské dýky. „Střelnou zbraň držel po nezjištěnou dobu, aniž by byl držitelem zbrojního průkazu příslušné skupiny,“ dodala Brožová. Právě tímto jednáním si navíc vyslechl i obvinění z nedovoleného ozbrojování. Oba muži jsou stíhání na svobodě.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky vymahači dluhů, fyzické napadení, nedovolené ozbrojování, teleskopický obušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Amatéři... Měli se stát soudními exekutory, a mohli loupit beztrestně... :-D

Pondělí, 13. listopadu 2023, 21:45Odpovědět

Vymahači dluhů napadli muže a ženu, vloupali se jim do domu a ohrožovali je obuškem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.