Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Bohatého starostu tři pachatelé zavraždili. Chtěli získat peníze z následného dědictví po poškozeném

Policie uvolnila další informace k vyšetřování velmi surově spáchané vraždy jedenapadesátiletého podnikatele ve stavebnictví a zároveň starosty malé obce na severním Plzeňsku. Zásahová jednotka zadržela už ve středu trojici osob podezřelých z tohoto otřesného činu. Mezi nimi je i bývalá manželka zavražděného. Tělo nechali v automobilu odstaveném u lesní cesty, který pak zapálili. Všichni tři obvinění skončili v pátek ve vazbě.

„Na lesní cestě u obce Benešovice byl 4. října nalezen ohořelý osobní automobil, ve kterém se v zavazadlovém prostoru nacházelo ohořelé torzo těla. Mrtvého se podařilo ztotožnit, jednalo se o jednapadesátiletého muže, který od předchozího dne po pracovní cestě do Prahy o sobě nepodal žádnou zprávu a nevrátil se do místa svého bydliště. Bylo po něm vyhlášeno pátrání,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

„Policistům se na základě vyšetřování, výslechů, zjištěných stop a kamerových záznamů podařilo ustanovit podezřelé. „Dva muže a jednu ženu dne 18. října 2023 zadržela plzeňská a pražská zásahová jednotka v Praze a v Kralupech nad Vltavou. Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy, třiačtyřicetiletého muže a jednatřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda,“ uvedla mluvčí policie.

K hrůznému činu došlo po předchozí společné domluvě, kdy pachatelé svoji oběť vylákali do bytu v Praze, kde ho brutálně napadli a způsobili mu zranění, v důsledku kterých na místě zemřel. Přesnou příčinu smrti policie neuvedla. „Tělo poté naložili do osobního automobilu, se kterým odjeli do lesního porostu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili. Motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném. Spolu se spisovým materiálem kriminalisté státnímu zástupci podali i podněty k podání návrhů na vzetí obviněných do vazby. Na základě rozhodnutí soudu je trojice obviněných stíhána vazebně,“ dodala policejní mluvčí Brožová.

Policie v Plzeňském kraji letos eviduje 13 vražd nebo pokusů o vraždu. Většinu z nich objasnila, některé už i řešil soud. Jeden případ vraždy mezi pacientkami nemocnice policie odložila kvůli nepříčetnosti pětaosmdesátileté seniorky, která se pokusila polštářem udusit druhou ženu na společném pokoji. Neobjasněný zůstává lednový nález mrtvého muže bez hlavy v řece Berounce v Plzni. Loni kriminalisté v kraji vyšetřovali sedm vražd a pokusů o vraždu, všechny objasnili.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky ohořelé tělo, mrtvý muž, mrtvý muž v automobilu, vražda starosty, zadržení podezřelých osob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Jo holt závist a zášt jsou nesmrtenlé,jo jsou i zločiny z vášněw, ale tady to bylo pro zkurvené prachy!!!!!!Jo Wall Street,Prachy nikdy nespí!!!!!!!!!

Neděle, 22. října 2023, 12:41Odpovědět

Bohatého starostu tři pachatelé zavraždili. Chtěli získat peníze z následného dědictví po poškozeném  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.