Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

VIDEO: Sourozenci založili rodinný podnik s prodejem heroinu a pervitinu, drogy poslali i známému do vězení

Až deset let za mřížemi mohou strávit sourozenci, kteří společně rozjeli výnosný byznys s prodejem drog. V rámci domovních prohlídek u nich vyšetřovatelé našli také rostliny marihuany a větší množství hotovosti. Bratr se sestrou dokonce poslali heroin a pervitin i svému známému do věznice. Dvojici zadrželi karlovarští policisté společně se zásahovou jednotkou z Plzně.

Sedmatřicetiletý muž se svojí o dva roky mladší sestrou prodával drogy zejména na Karlovarsku. „Žena měla společně se svým bratrem poslat balíček s heroinem a pervitinem svému známému do věznice, který se v té době nacházel ve výkonu trestu odnětí svobody. Balíček s drogami byl zajištěn pracovníky vězeňské služby,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Žena měla podle vyšetřovatelů prodat heroin a pervitin několika dalším osobám, a to v časovém období několika měsíců. Některým zákazníkům poskytla drogy za menší protislužby. Jeden muž jí třeba dělal osobního řidiče.

 „V polovině září letošního roku byla žena jako spolujezdkyně v osobním automobilu kontrolována na Karlovarsku. Při kontrole u sebe neoprávněně přechovávala za účelem další distribuce drogy heroin a pervitin. Stejného jednání se měl dopustit i sedmatřicetiletý muž. Ten měl opakovaně šesti osobám prodávat či za různou protislužbu darovat drogy heroin, pervitin a marihuana. I v tomto případě se mělo jednat o desítky případů, ve kterých měl muž drogy prodávat,“ vyjmenovává Kopřiva.

Past sklapla v polovině října, kdy si pro dvojici „podnikatelů“ přišla zásahová jednotka. V rámci domovních prohlídek kriminalisté zabavili rostliny konopí, finanční hotovost a také téměř 200 gramů heroinu. Kriminalisté již muže a ženu obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž je stíhán vazebně, žena na svobodě. Oběma nyní hrozí až deset let ve vězení.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky prodej drog, distribuce drog, zásahová jednotka, sourozenci prodávali drogy, heroin, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

...že by zase "mladíci"? To by mně zajímalo, kolik by jim měl stát měsíčně vyplácet, aby nemuseli chudáci klesat do bažiny Pirátského ráje... :-D

Pátek, 20. října 2023, 09:21Odpovědět

VIDEO: Sourozenci založili rodinný podnik s prodejem heroinu a pervitinu, drogy poslali i známému do vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.