Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Ukrajinec zpacifikoval na benzince muže, který se tam snažil odcizit motorový olej. Zloděje předal policii

Na čerpací stanici v centru města zadržel Ukrajinec žijící v Plzni romského muže, který se tam u vstupu do prodejny pokoušel odcizit několik plastových nádob s motorovým olejem. Cizinec zloděje zpacifikoval a následně ho předal do péče přivolané policejní hlídky.

„Moje ukrajinská kamarádka pracuje na čerpací stanici MOL v Borské ulici a moc by přála, aby lidé v Plzni také viděli, že Ukrajinci, kteří zde žijí, umí být slušní,“ uvedl Honza, který se s tímto případem obrátil na Plzeňskou drbnu a jehož totožnost redakce zná. „Muž romské národnosti na benzínce kradl oleje z venkovního regálu do nákupní tašky, přičemž ho nachytal jeden Ukrajinec. A vyzval ho, aby to zaplatil. To ale pachatel odmítl a Ukrajince začal urážet sprostými nadávkami. Cizinec ho odchytil a odvedl do prodejny, kde s ním vyčkal až do příjezdu policie,“ popsal Honza případ.

Jeho slova následně pro Plzeňskou Drbnu potvrdila i mluvčí policie Michaela Raindlová. „Mohu to opravdu potvrdit, přijali jsme oznámení, že ve tři hodiny odpoledne na jedné čerpací stanici se pokusil pachatel odcizit několik plastových nádob s motorovým olejem. Byl zajištěn jednou osobou. Zaměstnanec čerpací stanice následně přivolal policii. Případ se vyšetřuje jako přestupek, škoda byla do deseti tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kradl olej, Ukrajinec zadržel zloděje, kradl na čerpací stanici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Vintr

Zhodou okolností to byL Rom!

Neděle, 8. října 2023, 12:01Odpovědět

Mira Glőckner

A co na to xenofobní antiukrajinští vymaštěnci?

Neděle, 8. října 2023, 08:45Odpovědět

Ukrajinec zpacifikoval na benzince muže, který se tam snažil odcizit motorový olej. Zloděje předal policii  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.