Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ČOI udeřila na tržnici s padělky v okamžiku, kdy tam bylo o státním svátku mnoho zákazníků ze SRN

Padělky oděvů světových značek za více než dva miliony korun zajistili inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) při kontrolní akci v areálu tržnice Svatá Kateřina na Tachovsku. Datum padl cíleně na den, kdy v sousedním Německu slavili státní svátek Dne sjednocení a němečtí turisté využili volna k nákupům v příhraničí.

„Zvýšený pohyb zákazníků ze SRN v příhraničních tržnicích znamenal i zvýšený pohyb zboží, často padělků značkového oblečení, obuvi či doplňků,“ říká ředitel inspektorátu ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jan Řezáč. Samotná kontrolní akce na zjišťování výrobků, porušujících některá práva duševního vlastnictví se připravovala delší dobu. V lokalitě byly vytipovány primárně sklady, ale i provozovny s padělky výrobků světových značek. Zmapoval se pohyb těchto výrobků.

„Specifikem zdejší tržnice je, že jako sklady tu často slouží odstavené vraky osobních automobilů. Proto byla pozornost našich inspektorů upřena především tímto směrem,“ uvedl Jan Řezáč. Inspektoři ČOI využili své zákonné možnosti sjednat přístup do staveb a dopravních prostředků. Díky tomuto zákonnému oprávnění mohl přizvaný zámečník otevřít celkem pět osobních automobilů a jedna uzavřenou provozovnu.

Podezření inspektorů se okamžitě potvrdilo, neboť v uvedených prostorách následně zajistili celkem 1100 kusů padělků značkových oděvů zejména značek Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Jack Wolfskin a dalších. Celková cena zajištěných padělků, přepočtená na hodnotu originálu, činí 2 089 760 korun. Případy budou dále řešeny s dotčenými osobami ve správním řízení.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká obchodní inspekce

Štítky ČOI, padělky, kontrola tržnice, inspektoři ČOI, padělky značkového zboží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČOI udeřila na tržnici s padělky v okamžiku, kdy tam bylo o státním svátku mnoho zákazníků ze SRN  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.