Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Pacientka dusila v nemocnici stařenku polštářem, ta později zemřela. Podle policie jednala žena v nepříčetnosti

Kriminalisté odložili případ pokusu vraždy, ke kterému došlo ve Fakultní nemocnici v Plzni. Pětaosmdesátiletá pacientka tam vzala do ruky polštář a dusila jím čtyřiadevadesátiletou ženu, s níž byla na pokoji. Personál nemocnice stihl včas zasáhnout. Napadená žena o několik dní později zemřela. Útočnice podle policie nebyla při smyslech.

K napadení došlo v ranních hodinách na začátku dubna letošního roku. Kriminalisté se okamžitě zaměřili na pětaosmdesátiletou seniorku, kterou nemocniční personál stihl na poslední chvíli odtrhnout od její o deset let starší spolupacientky na pokoji. Jednou z vyšetřovacích verzí bylo i to, že jí vadilo, jak její spolubydlící chrápe, a proto vzala do ruky polštář a dusila jím nebohou stařenku. Zdavotní stav napadené se bezprostředně po útoku nikterak výrazně nezhoršil. O pár dní později však zemřela.

Policie se případem zabývala téměř půl roku. Kriminalisté vyslechli svědky a vyžádali si lékařské zprávy a znalecké posudky. „Kriminalisté vyslovili závěr, že seniorka v době, kdy se měla dopustit výše uvedeného jednání, nebyla schopna rozpoznat možné důsledky svého jednání a nebyla schopná své jednání ovládat. Nacházela se ve stavu nepříčetnosti způsobeném duševní poruchou. Nebyly tedy naplněny všechny znaky trestného činu, a tak vyšetřovatelka rozhodla, že se věc odkládá,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky pokus vraždy, dusila polštářem, napadení pacientky, pacientka dusila seniorku, jednání v nepříčetnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientka dusila v nemocnici stařenku polštářem, ta později zemřela. Podle policie jednala žena v nepříčetnosti  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.