Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Policie ukončila vyšetřování předloňského požáru ubytovny v Plzni

Kriminalisté ukončili vyšetřování předloňského tragického požáru ubytovny v plzeňské čtvrti Karlov. Oheň 11. září 2018 zachvátil velkou ubytovnu poblíž průmyslové zóny Borská pole. Druhý den našli vyšetřovatelé při prohledávání trosek tělo šestadvacetileté ženy, která v hořící ubytovně zemřela. Policie v souvislosti s požárem obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti tehdy jednasedmdesátiletého muže. Policie nyní ukončila vyšetřování a v příštích dnech podá státnímu zástupci návrh na podání obžaloby, řekla dnes policejní mluvčí Martina Korandová.

Při požáru utrpělo zranění 12 lidí včetně dvou zasahujících hasičů a vznikla škoda přes 31 milionů korun. Podle tehdejšího vyjádření policie vznikl oheň nejspíše od hořící svíčky v pokoji obviněného a rychle se rozšířil konstrukcí ubytovny. Velká část dvoupodlažního objektu o rozměrech zhruba 13krát 100 metrů shořela. Ubytovna měla kapacitu až 130 míst, žili v ní i cizinci, z větší části ale byli jejími obyvateli Češi.

Už v den požáru někteří lidé z ubytovny na místě uváděli, že se hledá asi třicetiletá Češka, která údajně ráno spala v jednom z pokojů. Policisté pohřešovanou hledali, druhý den po požáru ale našli v troskách lidské tělo. Totožnost určily až později testy DNA. Vyšetřovatelé museli vyslechnout velké množství svědků, čekali také na znalecké posudky.

Autoři | Foto HZS PK

Štítky ČR, kriminalita, požár, Plzeň, ubytovna, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ukončila vyšetřování předloňského požáru ubytovny v Plzni  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.