Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ostuda jako hrom. Hercům z Polska během představení vykradli šatnu. Zahajovací inscenaci mezinárodního festivalu nedohráli

, aktualizováno 14. září 2023, 10:14

Mezinárodní ostuda! I tak by se dal nazvat incident, ke kterému došlo během zahajovacího večera festivalu Divadlo v Plzni. Polští herci přijeli otevřít tento svátek divadla se svým představením Trójanky. Zatímco plné obecenstvo sledovalo dění na jevišti, v šatně řádili zloději. Představení proto muselo být po přestávce neplánovaně ukončeno. Umělci z Gdaňsku přišli o peníze, doklady a další osobní věci.

„Mrzí nás to, ale bohužel zahajovací představení Trójanky režiséra Jana Klaty bylo neplánovaně ukončeno z důvodu krádeže v šatně hereckého souboru. Tato politováníhodná událost náš festival potkala poprvé za více než 30 let jeho existence a plně chápeme, že soubor nemohl pokračovat v představení,“ uvedl ředitel festivalu a současný generální ředitel Národního divadla Jan Burian s tím, že pořadatelé plně spolupracují s Policií ČR a polským kolegům pomáhají vyřešit nutné formality. 

Polský soubor z Divadla Wybrzeże odehrál pouze polovinu představení. Hlediště bylo přitom zcela zaplněné. Zahájení si nenechaly ujít osobnosti plzeňské divadelní scény, politici, novináři a samozřejmě další milovníci divadla. Fanoušci mluví o mezinárodní ostudě a doufají, že se zloděje podaří rychle dopadnout.

„Plzeňští policisté se od středečního večera zabývají případem krádeže věcí z nezajištěné šatny, ke kterému došlo v jednom z plzeňských divadel. Neznámý pachatel odcizil sedmi poškozeným jejich osobní věci a celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 150 tisíc korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu krádeže a prečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po neznámém pachateli i odcizených věcech patráme," sdělila policejné mluvčí Eva Červenková.

Polské divadlo Wybrzeże patří v posledních letech k výrazným scénám na polské divadelní mapě, pyšní se obdobím uměleckých úspěchů i zájmu diváků a kritiky. Každoročně odehraje kolem 500 představení, uvádí kolem deseti premiér a sbírá ceny na domácích i zahraničních přehlídkách. V pořadí již 31. ročník Mezinárodního festivalu Divadlo potrvá až do 20 září.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo J. K. Tyla

Štítky krádež v divadle, krádež během představení, vykradená šatna, mezinárodní ostuda, Festival Divadlo, DJKT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Není divu, že v divadle nazývaném některými zlými jazyky U ementálského sejra se krade, když díry ve frontě nevzhledné budovy navozují myšlenku, že díry např. také v zabezpečení interiéru nežádoucí "návštěvníky", takto zloděje, dovnitř snadno vpustí. Byl jsem překvapen s jakou lehkostí šéf festivalu o případu v televizním šotu mluvil; dokonce bylo z jeho obličeje možno odečíst pobavený úsměv.

Pátek, 15. září 2023, 08:20Odpovědět

Jan Strapina

Je li to otom Plzeňském divadelníkovi a šefovi festivalu pravda,to co říkate tak je to pro Plzeň hanba non plus ultrum!!!!!!

Pátek, 15. září 2023, 08:50Odpovědět

Karel Poláček

Ten plzeňský divadelník je dnes pražský divadelník. Jistě by bylo možné vyžádat si z archivu ČT dotyčný televizní šot s vyjádřením šéfa festivalu, kde mu při vyjádření okolo rtů pohrává pobavený úsměv.

Neděle, 17. září 2023, 08:24Odpovědět

Jan Strapina

My češi si s Poláky némáme co vyčítat,kradou jak češi tak Poláci!!!!!!Já si dobře pamatuju,když jsem svého času v rámci švarc arbeitu pracoval v Mnichově , tak v jednom tamních supermarketů měli polsky napsáno Nekraď!!!!!!Jinak samozřejmě okrást umělce je hanba non plus ultrum!!!!!!!

Čtvrtek, 14. září 2023, 10:45Odpovědět

Ostuda jako hrom. Hercům z Polska během představení vykradli šatnu. Zahajovací inscenaci mezinárodního festivalu nedohráli  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.