Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Dospělý útočník způsobil šestiletému chlapci krvácející zranění hlavy, obličeje i dalších částí těla. Mrštil s ním o zem

Další podrobnosti k případu surového fyzického napadení šestiletého chlapce dospělým mužem ve vnitrobloku v ulici Technická, uvolnila městská policie. Právě strážníci na místo dorazili jako první. Násilník podle svědků s dítětem mrštil o zem a způsobil mu mnohočetná poranění. Událost se stala minulý týden v pátek večer po desáté hodině. Plzeňská Drbna už o případu informovala.

„Náš operační strážník přijal oznámení, kdy všímavý občan do telefonu doslova křičel, že dospělý muž pravděpodobně pod vlivem alkoholu právě mrštil malým dítětem o zem a fyzicky jej napadá. Poskytl nám taktéž přesný popis pachatele a naše hlídka byla na místě za necelé dvě minuty. Podezřelého pachatele i s dítětem za pár sekund vypátrali,“ popsala začátek incidentu Tereza Schliková z tiskového oddělení městské policie.

Muže okamžitě strážníci omezili na osobní svobodě, aby zamezili dalšímu případnému napadání dítěte, nebo útěku. Malého chlapce, který měl viditelná krvácející zranění v oblasti hlavy a obličeje, paží a dolních končetin si jeden ze strážníků okamžitě převzal, aby zkontroloval jeho zdravotní stav a následně mu po usazení do služebního vozidla poskytl prvotní ošetření. Plačícího chlapečka uklidňoval do příjezdu přivolané záchranné služby.

„Mezitím se na místo dostavila naše druhá hlídka, která vytěžila o všechny informace, přítomné svědky a oznamovatele události, na místě pořídila videozáznamy a potřebnou dokumentaci. Opilý šestadvacetiletý agresor byl hlídkou opakovaně vyzván k podrobení se dechové zkoušce, což odmítal. Na místo celé události se následně dostavili záchranáři, kteří předběžně sdělili strážníkům zdravotní stav dítěte. Na místo dorazila hlídka Policie ČR a po vzájemné dohodě pak naši strážníci převezli podezřelého muže na příslušné obvodní oddělení státní policie,“ uvedla Schliková.

Násilník byl obviněný z ublížení na zdraví a výtržnictví. „Při vazebním zasedání soud nakonec rozhodl, že obviněný nebude stíhán vazebně, ale na svobodě,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky fyzické napadení, mrštil chlapcem o zem, napadl chlapce, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Cápal

Při vazebním zasedání soud nakonec rozhodl, že obviněný nebude stíhán vazebně,
SUPER!!! Vážení zasedající... " jděte do zádele"

Pátek, 15. září 2023, 08:06Odpovědět

Karel Poláček

Jistě měl soud nějaké významné důvody, proč tak rozhodl. Vždyť v mnoha zemích delikventi, kteří jsou příslušníky jisté zaoceánské velmoci, pod jurisdikci země, kde se trestného činu dopustili, také nespadají. A co může náš prostý občan vědět o dohodách uzavřených kdesi vysoko nad jeho hlavou?

Pátek, 15. září 2023, 08:27Odpovědět

Dospělý útočník způsobil šestiletému chlapci krvácející zranění hlavy, obličeje i dalších částí těla. Mrštil s ním o zem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.