Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Muž se před cizineckou policií schovával ve skříni, odhalil ho spolubydlící, který tam lovil doklady

Cizinecká policie ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou provedla několik kontrol firem na Domažlicku. Vyšetřovatelé se zaměřili hlavně na nelegální pobyt a zaměstnávání cizinců v České republice. Sledovali také zda nemají padělané doklady. Celkem zkontrolovali 110 osob, přičemž sedm z nich zadrželi. Jednoho muže dokonce našli ukrytého ve skříni.

„Celá akce byla zaměřena na nelegální zaměstnávání, odhalování padělaných nebo pozměněných dokladů nebo listin a na nelegální pobývání cizinců v České republice. Celkem byly zkontrolovány čtyři firmy a 110 osob cizí státní příslušnosti. Z toho sedm z nich bylo zajištěno pro porušení zákona o pobytu cizinců a bylo s nimi zahájeno řízení o správním vyhoštění z území členských států EU,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Dotyčné osoby policisté převezli do zařízení pro zajištění cizinců. Dále udělili také čtyři pokuty za to, že dotyční neměli u sebe žádný doklad totožnosti. Poslední překvapení čekalo vyšetřovatele v místě bydliště dvou zajištěných cizinců, kteří si tam potřebovali vyzvednout své doklady.

„Jeden z nich otevřel skříň za účelem získání svého dokladu a k překvapení všech se tam ukrýval jejich spolubydlící,“ prozradil mluvčí. Muž moc dobře věděl, proč do šatníku zalezl. V Česku totiž od ledna loňského roku pobýval neoprávněně.

„Proto mu bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, na jehož základně nesmí vstoupit do států Evropské unie po dobu dalších 2 let. Opustit Českou republiku pak musí do 4. října letošního roku. Podobné kontroly budou na území našeho kraje probíhat i nadále, uzavřel Hodan.

 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky cizinecká policie, pobytová kontrola, kontrola povolení k zaměstnávání, nelegální zaměstnávání, kontrola cizinců, Tachovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se před cizineckou policií schovával ve skříni, odhalil ho spolubydlící, který tam lovil doklady  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.