Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Toxi tým opět udeřil, policisté zadrželi výrobce pervitinu i jeho pravidelného zákazníka a dealera v jedné osobě

Velké množství chemikálií a dalších předmětů potřebných pro výrobu metamfetaminu zajistili plzeňští policisté při domovních prohlídkách nejen na území Plzeňského kraje. V jejich síti skončil šestatřicetiletý muž, který během několika měsíců vyrobil větší množství pervitinu za stovky tisíc korun. S prodejem mu pomáhal o deset let starší komplic. Oba muži byli zároveň uživateli drog.

„Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor nejen na území Plzeňského kraje zajistili policisté jednu varnu, velké množství různých chemikálií a dalších předmětů na výrobu drog. U staršího z mužů navíc zajistili několik plastových sáčků s rostlinou sušinou a s různými tabletami,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Šestatřicetiletý muž podle vyšetřovatelů vyrobil během šesti měsíců nejméně 900 gramů metamfetaminu v hodnotě několika sta tisíců korun. „Pervitin pak prodával dalším osobám. Jeho pravidelným odběratelem byl druhý z obviněných mužů, který drogy odebíral po předchozí dohodě. Pervitin potom distribuoval dalším osobám. Oba muži zároveň drogu užívali pro vlastní potřebu,“ pokračuje Raindlová.

Policejní komisař již obvinil oba muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mladší z nich putoval do vazby, druhý je stíhaný na svobodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík + Policie ČR

Štítky toxi tým, prodej drog, varna pervitinu, zátah na dealery, dealeři drog

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Toxi tým opět udeřil, policisté zadrželi výrobce pervitinu i jeho pravidelného zákazníka a dealera v jedné osobě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.