Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Strážníci zveřejnili vtipné video z kontroly opilého cyklisty. Proháněl se po městě s plechovkou piva, ze které za jízdy upíjel

S plechovkou piva, ze které za jízdy na kolem vesele upíjel populární plzeňský mok se prohnal kolem hlídky městské policie třiatřicetiletý cyklista. Muž na sebe upozornil i tím, že jel na neosvětleném kole a ve tmě nebyl téměř vidět. Hlídka okamžitě otočila svůj vůz a vyrazila za cyklistou. Služební kamera strážníků pak zaznamenala úžasný rozhovor s přistiženým cyklistou, který si rozhodně musíte pustit! Video najdete pod článkem.

Když strážníci cyklistu v městské části Bory zastavili, vyzvali ho k dechové zkoušce. „Muž podcenil svoji vědomost o pravidlech a povinnostech cyklistů při jízdě. Strážníky v tom utvrdil, když uvedl, že nevěděl, že alkohol pít za řídítky nesmí,“ popsala začátek kontroly mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

„Budu tam mít tak 0,7 promile maximálně. Spíš 0,07,“ holedbal se před začátkem dechové zkoušky cyklista. Když mu ale strážníci sdělili, že naměřená hodnota 2,5 promile má k původně avizovaným 0,7 promile hodně daleko, muž se začal bránit. „To máte pokažené. Vždyť jsem pil jenom pivo. To je blbost, to nemůže být. Měl jsem dvě piva,“ snažil se zpochybnit výsledek zkoušky cyklista.

„Přístroj ukazuje 2,47 a je homologovaný. Jedete s plechovkou piva v ruce po silnici. A máte 2,5 promile alkoholu. To asi nebyla dvě piva,“ sdělil muži nekompromisně jeden ze strážníků. Teprve po tomto zjištění cyklista zkrotl a připustil, že ve skutečnosti vypil devět dvanáctek. „Ale piju to od 12 hodin,“ dodal snaživě na závěr, ale strážníky jen pokus rozhodně neobměkčil.

„Dopravní přestupek bude postoupen k vyřízení správnímu orgánu. Muž domů odkráčel po svých. Dohlédli na to strážníci, kteří ho tam doprovodili, aby se ubezpečili, že na kolo nesedne a nikoho svou jízdou neohrozí,“ dodala mluvčí Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilý cyklista, dechová zkouška, pil pivo za jízdy, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

V zemi piva,v městě piva lidský přístup.Pokud to není recidivista Pokud ano byl by to přístup plzeňskobendovský. Potom by bylo potřeba vzpomenout na monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma po dvacáté hodině, jinak se z toho marasmu nedostaneme. O důvodech mafiánského bahna viz moje odstavce ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy, a další články zde na drbně.

Pondělí, 21. srpna 2023, 10:39Odpovědět

Strážníci zveřejnili vtipné video z kontroly opilého cyklisty. Proháněl se po městě s plechovkou piva, ze které za jízdy upíjel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.