Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Kuriózní případ pomohla vyřešit ručně malovaná šifra devítiletého školáka. Obsahovala klíčové údaje

Díky dětským ručně kresleným omalovánkám se strážníkům plzeňské městské policie podařilo vyřešit detektivní pátrání po majiteli ztraceného baťůžku. Ten se nakonec dostal zpět do rukou šťastného devítiletého školáka.

„Ztracený dětský batoh nalezený v centru Plzně přinesla na služebnu městské policie poctivá oznamovatelka. Stálou službu konající strážník si nález převzal a začala mravenčí práce s vypátráním majitele. Jak se později ukázalo batůžek patřil devítiletému chlapci, který strážníkovi nevědomky pomohl svým skvělým kreslířským umem. V batůžku, který ztratil na příměstském táboře, byla totiž ručně kreslená omalovánka, ze které se daly záhadnou šifrou rozluštit jeho údaje,“ popisovala netradiční případ mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Se zjištěnými informacemi už mohli policisté dál pracovat. „Povedlo se zkontaktovat maminku chlapce a dohodnout s ní vyzvednutí. Strážník ještě uložil svačinu z batohu do ledničky, aby se nezkazila a už stačilo jen počkat. V podvečerních hodinách se na služebnu dostavil tatínek se synem. Ten si poctivě zkontroloval, zdali mu nic nechybí a krabičku se svačinou dostal zpět na cestu,“ dodala s úsměvem mluvčí Pužmanová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky ztracený batoh, pátrání po majiteli batohu, dětská kresba, malovaná šifra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuriózní případ pomohla vyřešit ručně malovaná šifra devítiletého školáka. Obsahovala klíčové údaje  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.