Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie chytla muže, jenž v Plzni vyhnal ženu z auta a ukradl ho

Policisté dnes odpoledne dopadli v Kokořově na jižním Plzeňsku čtyřiatřicetiletého muže, který o dvě hodiny dříve ukradl v Plzni auto a ujel s ním z města. Podle policie muž na Klatovské třídě odpoledne vtrhl na místo spolujezdce do osobního auta Ford Focus, které zastavilo před semafory. Donutil řidičku, aby i s dítětem, které vezla, vystoupila. Potom odjel směrem do čtvrti Bory, informovala dnes policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Svědek muže policii popsal a rozběhla se rozsáhlá policejní akce. Podezřelý muž, který byl v celostátním pátrání, podle Ladmanové přejel autem do asi 20 kilometrů vzdálené obce Oplot na jižním Plzeňsku. "Ukradený Ford tam odstavil a odcizil další automobil značky VW Golf, jehož majitel se od něho na chvíli vzdálil," uvedla mluvčí. S autem pak muž jel přes Přeštice a další obce, ujížděl polními i lesními cestami až do 25 kilometrů vzdáleného Kokořova, kde ho zadrželi policisté ze zásahové jednotky. Do pronásledování se zapojilo několik hlídek z různých oddělení a policejní vrtulník.

"Policie v současné době zjišťuje další skutečnosti, na jejichž základě bude stanovena právní kvalifikace," dodala Ladmanová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, krádež, Plzeňský, policie, Plzeň, Plzeňský kraj, Ford Focus, Bory, Ford Motor Company, Oplot, Volkswagen Golf, Přeštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie chytla muže, jenž v Plzni vyhnal ženu z auta a ukradl ho  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.