Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Muž mrštil z balkonu v pátém patře skleněný půllitr na strážníky městské policie, když zasahovali u opilce

Skleněný půllitr mrštil z balkonu v pátém patře bytového domu opilý muž na dvojici strážníků městské policie v Koperníkově ulici v Plzni. Událost se stala krátce po půlnoci. Městská policie přesně v ten okamžik zasahovala na chodníku u jiného značně podnapilého muže.

„Strážníci byli oblečeni ve služebním stejnokroji s jasně viditelnými nápisy Městská policie, jejich služební vozidlo stálo zaparkované při okraji pozemní komunikace a mělo zapnuté zvláštní výstražné světlo modré barvy. Z pátého patra bytového domu je sledoval šestačtyřicetiletý muž. Zhruba dvacet minut po půlnoci vstoupil na balkon svého bytu se skleněným půllitrem v ruce. Nejprve vylil z balkonu z půllitru pivo a poté prázdný půllitr hodil směrem k hlídce. Sklo dopadlo do těsné blízkosti strážníků, ke zranění naštěstí nedošlo,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Burešová.

„To, co stalo stalo našim strážníkům při zásahu, nikdo rozhodně nečekal. Byli v ten okamžik plně zaneprázdněni uklidňováním podnapilého muže na chodníku. Vyčkávali také na příjezd kolegů s vozidlem sloužícímu pro převoz osob na záchytku. Když do blízkého keře někdo shora „chrstl“ neznámou tekutinu, vzbudilo to jejich pozornost. Načež vysoko v patře bytového domu uviděli stát muže, který o pár desítek vteřin nato hodil přesně do míst, kde stáli, skleněný půllitr. Ten spadl asi metr od nich. Naštěstí nikoho z nich nezranil,“ informovala o incidentu mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Na místo byli přivoláni policisté, kteří vrhače půllitru zadrželi v jeho bytě a následně ho umístili do policejní cely. Dechovou zkoušku odmítl. Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže. „Obvinili ho ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let,“ doplnila policejní mluvčí Burešová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky hodil půllitr, ohrozil hlídku městské policie, násilí proti úřední osobě a výtržnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž mrštil z balkonu v pátém patře skleněný půllitr na strážníky městské policie, když zasahovali u opilce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.