Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Znechucení turisté překračovali na schodišti ležící opilou ženu. Nezvládla výstup na nejvyšší kostelní věž v ČR

Šokující a nechutnou věc zažilo několik návštěvníků plzeňské katedrály sv. Bartoloměje. Stoupání až na vrchol věže nezvládla silně opilá žena v doprovodu neméně opilého partnera. V půli cesty se alkoholem zmožená turistka poroučela k zemi. Ležící ženu pak museli lidé na schodišti překračovat při výstupu na věž nebo naopak při sestupu.

Nepříliš hezký obraz se naskytl některým návštěvníkům města, kteří se odpoledne rozhodli vystoupat na vrchol věže katedrály sv. Bartoloměje a potěšit se pohledem na krásy západočeské metropole. Zhruba v polovině cesty nahoru narazili na dřevěném schodišti na totálně opilý pár. „Zatímco jedenapadesátiletý muž ještě dokázal jakžtakž stát na vlastních nohou, o dva roky mladší žena si na schodech doslova „ustlala“. Na trase museli tedy návštěvníci zdolat ještě jednu nečekanou překážku. Ženu museli všichni překračovat,“ popsala neobvyklou událost Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie.

Kostelní věž katedrály sv. Bartoloměje je vysoká 102 metrů a je nejvyšší kostelní věží v České republice. V době svého vzniku byla druhou nejvyšší věží v celé Evropě. Na kostelní věž vede 299 schodů. Ochoz věže je uzavřen ochrannou mříží, aby se zabránilo sebevražedným skokům. 

Situaci nakonec vyřešili přivolaní strážníci městské policie. „Nebylo to však lehké. Přesvědčit dvojici, že není v restauraci na pivu, jak se domnívá, bylo opravdu komplikované. Opilý pár pak strážníci doprovodili dolů. Muž to zvládal vcelku dobře, žena ale měla velké problémy a bez jejich pomoci a opory by to nedala,“ popsala situaci na věži Tereza Schliková. U obou opilých turistů strážníci provedli zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Přístroj vykázal u ženy hodnotu 2,41 promile a u muže 2,56 promile. Jelikož žena byla velmi opilá a nebyla schopná ovládat své jednání, rozhodli se ji strážníci umístit k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

Jiná dvojice se v září 2021 v dopoledních hodinách oddávala na věži katedrály milostným hrátkám. Jejich radovánky tehdy dokonce natočila jedna pohotová turistka, která pak záznam předala policii. Ještě předtím ale stačila přivolat městskou policii. Strážníci pak po vystoupání na ochoz věže přistihli na místě dvojici, která tam vykonávala pohlavní akt.

Náruživí milenci se oddávali sexu ve slavné věži katedrály, vrcholu však nedosáhli

Vyhlídka z nejvyšší kostelní věže v Česku zřejmě učarovala milenecký pár do takové míry, že se rozhodli svůj výlet kapku okořenit. V dopoledních hodinách se tak muž se ženou oddávali sexu a vůbec si neuvědomili, že by je mohl někdo načapat. Jenže...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky opilá turistka, chrám sv. Bartoloměje, ležela na schodišti, opilí turisté, městská policie, nezvládla výstup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znechucení turisté překračovali na schodišti ležící opilou ženu. Nezvládla výstup na nejvyšší kostelní věž v ČR  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.