Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zfetovaný muž útočil v trolejbusu na cestující, řidiče a vystartoval i na strážníky. Ti s ním udělali krátký proces

Viditelně zfetovaného muže, který napadal cestující v trolejbusu se rozhodl vyhodit jeho řidič. Agresivní pasažér neváhal zaútočit nejen na řidiče trolejbusu, ale i na přivolané strážníky městské policie, kteří přispěchali zjednat pořádek. To ale neměl muž dělat. Strážníci se s ním vůbec nepárali a razantním způsobem ukončili jeho řádění.

„Prostřednictvím tísňové linky se vpodvečer obrátil na strážníky řidič trolejbusu. Z přepravy vyloučil cestujícího, který byl zjevně vlivem omamných a psychotropních látek a choval se ve voze nevhodně. Ten to však nesl nelibě a odmítal trolejbus opustit. Podle jedné z pasažérek tento cestující plival na okna i dveře vozu trolejbusu, navíc po ní hodil svoji kšiltovku. Na zastávce MHD Pařížská vyostřený konflikt mezi oběma vrcholil,“ popsala začátek incidentu mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

To už na místo ale spěchali strážníci a dorazili akorát včas. Agresorovi se jejich přítomnost nelíbila a během několika okamžiků, kdy vůči němu prováděli nezbytné úkony, zkusil řidiče udeřit do obličeje. „Okamžitým zásahem mu v tom strážníci zabránili a odvedli jej stranou. Své výstupy pak ale dotyčný stejně nezmírnil. Když přijely posily, odmítal spolupracovat a dával to velmi hlasitě vědět. V momentě, co napřáhl ruku proti strážníkovi, ve snaze jej udeřit, bylo jasno. Po svedení na zem skončil s pouty na rukou,“ konstatovala mluvčí Pužmanová.

Další mužova cesta vedla k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Podstoupit dechovou zkoušku na alkohol a test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle dotyčný odmítl. Po vystřízlivění se bude útočník zpovídat z několika přestupků, kterých se dopustil.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky napadal řidiče trolejbusu, zfetovaný pasažér, útočil na strážníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Vintr

Je té agresivity od feťáků čím dál více!

Čtvrtek, 27. července 2023, 11:41Odpovědět

Zfetovaný muž útočil v trolejbusu na cestující, řidiče a vystartoval i na strážníky. Ti s ním udělali krátký proces  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.