Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Na vrcholku šumavského Pancíře likvidovali hasiči požár chladírenského vozu. Plameny ožehly i objekt s rozhlednou

Přímo na vrcholku šumavského Pancíře zasahovali hasiči u požáru chladícího automobilu. Ten začal hořet přímo před známou rozhlednou s restaurací, kam vezl dodávku mražených potravin. Plameny poškodily i část objektu s rozhlednou. Jde o jedno z nejvýše položených míst na české straně Šumavy.

„Nasadili jsme proud "C". Oheň poškodil i garážová vrata a fasádu chaty na Pancíři. Příčinu a výši škody zjišťujeme,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. S jistotou lze ale konstatovat, že hořet začalo v důsledku technické závady na vozidle. Požár zcela zničil kabinu automobilu i chladící zařízení. U požáru zasahovali profesionální hasiči z nedaleké Železné Rudy, ale i další hasiči z blízkého okolí. Ještě před příjezdem hasičů se řidič automobilu společně s personálem chaty pokoušel hasit požár pomocí hasicích přístrojů ale neměli šanci plameny zlikvidovat. 

Šumavský Pancíř s nadmořskou výškou 1214 metrů je třetím nejvyšším vrcholem na české straně Šumavy, kam se lze po silnici dostat i autem. První dřevěná rozhledna byla na Pancíři postavena již v roce 1880. Vydržela ale jen několik let. Současný objekt chaty s rozhlednou a restaurací pochází z roku 1923 a tehdy ji nechal vybudovat Klub československých turistů. Teď se oficiálně jmenuje Horská chata Pancíř. Jde o jedno z turisticky nejnavštěvovanějších míst Šumavy i díky snadné dosažitelnosti prostřednictvím lanovky. Na vrcholek Pancíře míří vedle pěších často i cyklisté.    

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Železná Ruda, HZS PK,

Štítky požár chladírenského vozu, požár na Pancíři, hořelo na Pancíři, rozhledna na Pancíři.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vrcholku šumavského Pancíře likvidovali hasiči požár chladírenského vozu. Plameny ožehly i objekt s rozhlednou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.