Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Paraglidista se velmi těžce zranil při přistávacím manévru. Narazil do stromu a zřítil se na zem

Přistávací manévr nezvládl paraglidista, který se zřítil na zem v sobotu odpoledne poblíž Letkovského letiště u Plzně. Pilot utrpěl velmi těžká zranění. Na místě zasahovali záchranáři, teď tam policie vyšetřuje okolnosti a příčiny nehody.

„Pětatřicetiletý muž utrpěl těžká zranění a záchranáři ho transportovali na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ popsala jeho stav bezprostředně po nehodě mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

„Podle prvotních informací muž narozený v roce 1988 kvůli povětrnostním podmínkám nezvládl přistávací manévr, narazil do stromu a zřítil se na zem. Na místo byla vyslána výjezdová skupina plzeňských policistů,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan. Kriminalisté na místě vyloučili cizí zavinění a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

U podobných nehod zasahují záchranáři, hasiči i policisté z Plzeňského kraje velmi často. Pokus o nouzové přistání nezvládl v červnu muž na motorovém paraglidu a místo v poli skončil zamotaný v drátech elektrického vedení nedaleko Švihova. Ačkoli fotografie z místa události vypadaly děsivě, zvládl pilot bezpečně slézt na zem. Je to ale právě Klatovsko, kde dochází nejčastěji k podobným nehodám, zejména u parašutistů.

Klatovsko patří mezi oblíbené lokality i pro parašutisty, mnohdy ale dochází k vážným nehodám. Například loni v létě se v rozmezí pouhých tří dnů staly dva závažné incidenty. Při seskoku se tam u obce Chaloupky těžce zranila osmatřicetiletá zahraniční parašutistka, která nezvládla přistání s padákem. O pár dní později vyjížděly záchranné složky k letišti u Klatov znovu. Tentokrát skončil v nemocnici pětašedesátiletý italský parašutista. Zásah byl poměrně obtížný, neboť cizinec spadl do mokřin nedaleko letiště. Muž utrpěl středně těžká zranění a měl poruchu vědomí. Záchranáři v tomto případě nevyloučili, že pádu předcházela zdravotní indispozice parašutisty.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com, HZS Plzeňského kraje, hasiči města Švihov

Štítky nehoda paraglidisty, těžce se zranil při přistání, paraglidista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paraglidista se velmi těžce zranil při přistávacím manévru. Narazil do stromu a zřítil se na zem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.