Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dvojice mladíků ukradla ve vlaku chlapci boty, jednoho z nich stihl i v kradených a drahých teniskách vyfotit

, aktualizováno 18. července 2023, 9:12

Dva mladíci nastoupili na plzeňském hlavním nádraží do vlaku a cestou do Prahy okradli šestnáctiletého chlapce. Dali mu pěstí a pod pohrůžkou dalšího násilí ho přinutili, aby jim dal své boty v ceně šest tisíc korun. Na Smíchovském nádraží zloději vystoupili a dali se na útěk. Díky záznamům z kamer a fotografii, kterou okradený stihl pořídit, se podařilo oba mladé zloděje rychle vypátrat.

„Díky medializaci celého případu jsme obdrželi několik poznatků, na základě kterých se nám podařilo oba mladistvé podezřelé ztotožnit. Po provedení dalších úkonů, bude případ předán kolegům do Plzně," sdělil Jan Rybanský z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

Policie v pondělí zveřejnila záznamy z kamer zachycující dvojici mladých zlodějů, kteří v pátek 9. června nastoupili na hlavním nádraží v Plzni do vlaku. Krátce po osmé hodině večerní si přisedli k šestnáctiletému mladíkovi a dali se s nám do hovoru.

„Po nějaké době se řeč stočila na jeho bílé boty značky Nike Air Force, které se dvojici líbily a jeden z mladíků si je chtěl půjčit. Poškozený to neviděl jako dobrý nápad a odmítl. Mladíci se však nedali, požadavek opakovali a začali vyhrožovat, že pokud je nepůjčí, tak mu dají pěstí do obličeje,“ popsal Rybanský.

Mladík dostal strach a boty jim půjčil, zpátky je už nedostal. Po příjezdu na Smíchovské nádraží mladíci z vlaku vystoupili a dali se na útěk. Oloupený chlapec si musel nazout zlodějovy boty a dojít na nejbližší policejní služebnu. U sebe měl i fotografii podezřelého s jeho „novou obuví“. „Případ se škodou šesti tisíc korun je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupež,“ dodal Rybanský. Hlavnímu aktérovi celé krádeže je teprve patnáct let. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloději, mladiství zloději, ukradli mu boty, krádež ve vlaku, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice mladíků ukradla ve vlaku chlapci boty, jednoho z nich stihl i v kradených a drahých teniskách vyfotit  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.