Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Policie dopadla fantoma garáží, jejich majitelům způsobil krádežemi škodu za půl milionu korun

Fantoma garáží dopadli kriminalisté z Plzně. Devětadvacetiletý cizinec ze sousedního státu, který žije dlouhodobě v Plzni se specializoval od roku 2022 na vykrádání garáží. Majitelům vykradených objektů, kterou mnohdy sloužily i jako provizorní sklady různého zboží, dokázal způsobit škodu za půl milionu korun.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání devětadvacetiletého cizince, kterého obvinil ze spáchání krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Prvního vloupání do garáže se obviněný muž dopustil ke konci roku 2022. S krádežemi pokračoval až do dubna letošního roku. Cizinec byl obviněn z celkem devíti skutků, kdy se mu několik měsíců dařilo unikat spravedlnosti,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

K poslednímu případu došlo v polovině dubna letošního roku. „Z řadové garáže tehdy pachatel odcizil větší množství pracích prášků, aviváží na prádlo a rybářské vybavení. Kradl doslova vše, co mu přišlo pod ruku. V jednom případě dokonce odcizil kleště na olůvko v hodnotě pěti korun. Poškozeným majitelům garáží způsobil škodu za téměř půl milionu korun. Díky operativní činnosti a na základě vyhodnocených zajištěných stop se podařilo pachatele vypátrat a usvědčit,“ řekla policejní mluvčí. Soudce následně akceptoval návrh na vzetí obviněného muže do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let odnětí svobody.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zloděj, vykrádal garáže, fantom garáží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla fantoma garáží, jejich majitelům způsobil krádežemi škodu za půl milionu korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.