Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nebezpečná a ozbrojená dvojice pachatelů se po nevydařené akci skrývala v řepkovém poli. Dopadl je policejní pes

V řepkovém poli se snažila ukrýt dvojice zlodějů při útěku z místa činu. V patách ale měli služebního policejního psa jménem Appolo a jeho psovoda. Pes šel neomylně po stopě a pachatelé, kterými byli muž se ženou, neměli šanci. Policisté museli být při zatýkání velmi obezřetní. Od svědků totiž věděli, že jeden z pachatelů je ozbrojen a připraven zbraň použít.

„Policisté přijali na tísňové lince 158 oznámení o krádeži dvou jízdních kol z garáže u rodinného domu, ke kterému mělo dojít v malé obci nedaleko Domažlic. Oznamovatelka uvedla, že když se vracela domů, uviděla neznámého muže a ženu, jak si odváží jejich jízdní kola. Oznamovatelka se společně s manželem za dvojicí vydala a po chvilce podezřelé dostihli. Pachatelé odhodili kola a začali utíkat do řepkového pole,“ popsala dramatickou událost mluvčí policie Eva Červenková.

Manžel oznamovatelky se pokusil pachatele zadržet, ale urostlý muž se proti němu otočil s teleskopickým obuškem v roce a důrazným upozorněním, ať je nechá být! V tu dobu již poškozená volala na linku 158 a na místo mířila jak hlídka policistů, tak i policejní psovod. Po příjezdu dostal policejní psovod popis pachatelů a i důležitou informaci, že muž je ozbrojen obuškem.

„Policejní pes Appolo se vydal po stopě a při pátrání nacházel odhozené věci, které při útěku pachatelé odhazovali. Appolo po chvíli vypátral muže schovaného ve vzrostlé řepce, který se ho snažil kopnout. Appolo na pachatele ihned reagoval a muž začal spolupracovat. Ze svého úkrytu v poli pak dobrovolně vyšla i žena, která později uvedla, že se nechtěla osobně setkat s policejním psem. Policisté oba pachatele na místě zajistili,“ pokračovala v líčení zásahu mluvčí policie.

Při útěku se zlodějská dvojice zbavila nejen teleskopického obušku, ale také několika krabiček s drogami, které pes Appolo bez problémů vyhledal. Za svou práci byl pak Appolo od svého psovoda náležitě odměněn. Policisté sdělili čtyřiatřicetiletému muži a sedmatřicetileté ženě z Plzeňska podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky zadržení pachatelů, ukrývali se v poli, služební pes Appolo, ozbrojený pachatel, nebezpečný pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečná a ozbrojená dvojice pachatelů se po nevydařené akci skrývala v řepkovém poli. Dopadl je policejní pes  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.